Op vrijdag 14 december organiseerde het SPE de laatste Professionaliseringsdag van 2018 met het thema: Hoe kan ik mijn aanvragen voor subsidies/fondsen verbeteren en hoe ga ik met mijn organisatie het nieuwe jaar in?

Mooie, impactvolle projecten opzetten kan niet zonder geld. Tegelijkertijd merkten we op deze professionaliseringsdag dat de drempel om aanvragen voor subsidies en fondsen in te dienen nog altijd hoog is bij organisaties in ons netwerk. Dit is vaak, omdat organisaties niet weten bij welke fondsen of instanties zij aanvragen in kunnen dienen. Om organisaties hierover te informeren, gaf Stance van Heijst een workshop.

 

Stance is expert op het gebied van subsidies en fondsen. Voor haar bedrijf ZorgSubsidieKalender verzamelt zij alle ‘potjes’ van subsidies en fondsen die er bestaan op het gebied van zorg en maatschappelijke impact. Stance nam ons mee in het proces van een aanvraag en gaf veel bruikbare tips om het aanvragen van fondsen te vergemakkelijken.

Na de lunch gingen we dieper in op een specifieke aanvraag, die veel van de aanwezigen bekend voorkwam: de aanvraag van het SPE. In een interactieve workshop besprak onze projectassistente Inge de aanvraag stap voor stap, en oefende zij met de aanwezigen het opschrijven van bepaalde vragen. Zij deelde ook veel tips voor een sterke aanvraag, zoals het goed uitdenken van te voren, het goed kijken naar je budget, en ook nagaan of het project wel in jouw planning of de planning van je organisatie past.

Marijke Altenburg van de Vrijwilligers Centrale Amsterdam deelde informatie over fondsen in verschillende stadsdelen. Bijvoorbeeld het fonds Mensen maken Amsterdam. Zij gaf ook aan dat VCA  kan ondersteunen bij bijvoorbeeld aanvragen.

Meer informatie over subsidies van de gemeente vind je hier op onze website of op de website van de gemeente.