Voor Amsterdamse LBTQI+* vrouwen, meiden en personen is het niet altijd vanzelfsprekend dat je kunt houden van wie je houdt en dat je je seksuele en genderidentiteit veilig kunt uitdragen of bespreken. Zo kunnen zij niet altijd openlijk zichzelf zijn, omdat ze zich daar niet veilig bij voelen. Dit kan op het werk of op straat zijn, maar ook in hun eigen familie omdat hun omgeving bijvoorbeeld relaties tussen twee vrouwen niet accepteert. Dit kan ervoor zorgen dat deze vrouwen, meiden en personen bang zijn, eenzaam zijn, stress ervaren en zich depressief voelen. Het speerpunt seksuele- en genderdiversiteit richt zich op vrijheid en veiligheid rondom geaardheid en gender. Want iedere Amsterdammer moet zichzelf kunnen zijn, zonder te worden geconfronteerd met geweld, discriminatie, sociale onveiligheid en uitsluiting.

Binnen het speerpunt seksuele diversiteit kunnen projecten worden ingediend die zich richten op LBTQI+* vrouwen, meiden en personen, maar ook op bijvoorbeeld ouders, andere familieleden of hun omgeving in bredere zin.

Projecten die in aanmerking komen voor budget kunnen zich bijvoorbeeld focussen op:

  • Het bespreekbaar maken van en bewustwording rondom seksuele- en genderdiversiteit en liefde en relaties.
  • Empowerment, zelfacceptatie, het versterken van gevoelens van veiligheid en het leren aangeven van grenzen voor LBTQI+ vrouwen, meiden en personen.
  • Het versterken van de sociale acceptatie van LBTQI+ vrouwen, meiden en personen in de eigen omgeving.

Aanvragen moeten voldoen aan onze criteria, lees deze goed door voor je aan de slag gaat. Voldoet het plan aan de criteria? Volg dan het stappenplan en dien een aanvraag in door een ingevuld aanvraagformulier te mailen naar info@spe-amsterdam.nl.

 

*LBTQI+ betekent lesbisch, biseksueel, transgender, queer en intersekse.