Voor nieuwkomers is het moeilijk om een baan in Nederland te vinden. Zij moeten in Nederland opnieuw beginnen, met een nieuwe taal en ook vaak een nieuw netwerk. Bij het project van NewBees worden er bijeenkomsten georganiseerd in het kader van een traineeship voor vrouwelijke nieuwkomers.

Het SPE was op bezoek bij een workshop waar de focus lag op een goede CV en een pitch maken. De drie onderwerpen die werden behandeld waren als volgt:

  1. Waarom doe jij vrijwilligerswerk en wat wil jij verbeteren?
  2. Wat voor cultuurverschillen bestaan er? Wat verwacht mijn Nederlandse baas van mij op de werkvloer?
  3. Wat zet ik op mijn CV, wat is mijn droom en ambitie?

Om in te komen hadden we het met elkaar over sollicitatiegesprekken. De aanwezigen deelden met elkaar wat hun allereerste sollicitatiegesprek was, en of zij aangenomen zijn. Daarnaast bespraken ze de verschillen tussen sollicitatieprocedures in Nederland en sollicitatieprocedures in hun land van herkomst.

Nadat NewBees de CV’s van iedereen had besproken, en korte sollicitatie-pitches werden geoefend, was het tijd om deze verder uit te werken en de feedback te verwerken.

Omdat het doel van de workshop het pitchen van dromen en ambities was, werd aan de aanwezigen gevraagd waar zij zichzelf over 5 jaar zien, hoe NewBees daaraan bijgedragen heeft en wat de volgende stap in hun carrière gaat zijn.

Contact

Stichting NewBees
Baarsjesweg 224
1058 AL Amsterdam
info@new-bees.org