2018-06-27-PHOTO-00000221

Op 13 juni waren Leila en Maaike bij de slotconferentie van IMAGINE. Dit is een project dat Emancipator heeft uitgevoerd in samenwerking met The Good Lad Initiative uit het Verenigd Koninkrijk en MӒN uit Zweden. IMAGINE richt zich op het voorkomen van (seksueel) geweld tegen vrouwen door jongens en jonge mannen hierbij te betrekken.  Tijdens dit project zijn er meer dan 30 peer educators in gesprek gegaan met jongens en jonge mannen over hun bijdrage aan het tegengaan van geweld tegen vrouwen. Deze ervaringen zijn gebruikt bij de ontwikkeling van de toolkit die tijdens de conferentie werd gepresenteerd. Deze toolkit kan gebruikt worden door iedereen die een workshop wil geven aan jongens en jonge mannen, en staat boordevol tips en oefeningen die in een workshop gebruikt kunnen worden.

Naast de presentatie van de toolkit was er een breed aanbod aan break-out sessies. Hier werden instructies over de IMAGINE toolkit gegeven maar waren er ook sessies over vaderschap en het voorkomen van geweld, het gebruik van humor bij het aanpakken van gendernormen en nog veel meer onderwerpen.

2018-06-27-PHOTO-00000216

De opkomst voor dit evenement was hoog, vooral mannen waren sterk vertegenwoordigd. Dit laat zien dat er een groeiende groep mannen is die actief bij wil dragen aan gendergelijkheid. We waren blij ook bekende gezichten uit het Amsterdamse vrouwenveld te zien. Onze achterban laat vaak horen hoe belangrijk het is om mannen te betrekken bij de projecten waar zij zich hard voor inzetten. In de praktijk blijkt dit ook lastig. Hopelijk geeft de IMAGINE toolkit, naast praktische ondersteuning, een stimulans om dit te blijven proberen. Om ons te blijven inzetten voor gendergelijkheid en vrouwenemancipatie, blijft het belangrijk naast vrouwen ook mannen te betrekken bij dit proces.

De Toolkit kan je hier downloaden.