eMANcipator

eMANcipator richt zich op het bevorderen van mannenemancipatie. Hierbij gaat het om het verbeteren van de mogelijkheden voor mannen om zich in veiligheid, vrijheid en gelijkwaardigheid ten volle tot mens te kunnen ontwikkelen en zich te bevrijden van beperkende en destructieve codes van mannelijkheid, én om positieve bijdragen van mannen aan de emancipatie van vrouwen.

eMANcipator voert het project Mannenemancipatie 2.0 uit met financiering van de ministeries van OCW en BZ en van het Oranje Fonds. In dit project wordt het Netwerk Man 2.0 onderhouden, versterkt en uitgebouwd en wordt met alle stakeholders samen een handelingsperspectief voor mannenemancipatie ontwikkeld voor professionals, organisaties en beleidsmakers.

Mannenemancipatie heeft betrekking op alle aspecten van vrouwenemancipatie: overal kunnen en moeten mannen een positieve bijdrage leveren, overal ook worden de levens van jongens en mannen beïnvloed door beelden van mannelijkheid die hen belemmeren in hun menselijke ontwikkeling.

eMANcipator gaat ervan uit dat transformatie van mannelijkheid en vrouwelijkheid goed is voor jongens en meisjes, mannen en vrouwen. Betrokkenheid van mannen bij vrouwenemancipatie is noodzakelijk om de emancipatie te laten slagen, en is van groot belang voor jongens en mannen zelf. Het bevorderen van vrouwenemancipatie draagt bij aan de ontwikkeling van een rechtvaardige samenleving waarin iedereen gelijke kansen heeft om zijn of haar menselijk potentieel te ontwikkelen.

Contactpersoon: Jens van Tricht/ Henk Kouijzer

E-mail: info@emancipator.nl

Haarlemmerweg 512
Amsterdam 1014 BL NH NL
Plan je route