20 juni was het SPE op bezoek bij  Bouillon, een project van stichting Kansrijk Ondernemen Nederland. In dit project worden vrouwen bewust gemaakt van het belang van economische zelfstandigheid en brengen ze in kaart hoe ze deze economische zelfstandigheid gaan bereiken. Door een aantal zieken was de groep wat kleiner dan gebruikelijk, maar zelfs in deze kleine groep was de diversiteit van de vrouwen zichtbaar. Een dame was pas drie maanden in Nederland, een andere dame woonde al langer in Nederland en had al een loopbaan in de zorg achter de rug. Tijdens de bijeenkomst werd er dan ook goed gekeken naar de individuele behoeften van de deelnemers.

Voor sommigen was het niet makkelijk om in het Nederlands te spreken, zij werden door de trainers, maar ook door elkaar, aangemoedigd om dit toch te doen. Deze enthousiasmering en hulp tussen de deelnemers onderling was ook op andere vlakken te zien.

Als huiswerk hadden de deelnemers een videodagboek gemaakt waarin ze vertelden wie ze zijn, wat hun verhaal is, en wat hun dromen zijn. Vervolgens gingen ze aan de slag om te kijken welke concrete stappen er moeten worden genomen om deze dromen te bereiken. Zo besloot een dame uit Australië om deel te nemen aan Stadstours zodat ze kon kijken of zij zelf tours zou willen geven. Een ander gaf aan eerst vrijwilligerswerk te willen doen zodat zij meer zou converseren voordat ze een baan in de ICT gaat zoeken.

Wij wensen de deelnemers veel succes en plezier bij het nemen van deze stappen en zijn benieuwd waar de dames aan het eind van het project zijn.
IMG-20180719-WA0019 (003)