Op 31 maart waren we op bezoek bij de kick-off van het project ‘’Hulp bij ondernemen’’ van AANEEN. De eerste bijeenkomst stond in het teken van het opdoen van inspiratie. Wat kan je leren van elkaar? En hoe ga je verder? Er waren zowel vrouwen die al succesvol aan het ondernemen waren als vrouwen die net begonnen aanwezig. AANEEN wil zo sterk aan zwak koppelen, omdat je je aan elkaar op kan trekken. Zoals Palmira van AANEEN zegt: ‘’ondernemen doe je niet alleen’’.

De reeks bijeenkomsten werd afgetrapt door Palmira zelf. Ze vertelde over haar eigen motivatie om als ondernemer te beginnen en hoe belangrijk die juist die motivatie is wanneer je gaat ondernemen. Ondernemen is namelijk niet makkelijk en je moet er gelukkig van worden. Het hebben van een sterke motivatie en een drijfveer helpt je met het behalen van je doelen. Zelf is Palmira haar winkel en stichting begonnen omdat ze houdt van goede doelen en gelooft dat deze de wereld beter maken en ze hier zelf aan bij wilde dragen.

De aanwezigen werden gestimuleerd om ook hun motivatie om te gaan ondernemen te delen met de groep. Dit bleek voor vele echter een grote drempel, zij gaven aan nog niet zeker genoeg te zijn van zichzelf of van hun idee. Eerder op de middag kwam dit ook al even ter sprake. Veel van de vrouwelijke ondernemers vonden het spannend om in de spotlight te staan en gaven aan hier wel wat hulp bij te kunnen gebruiken. Palmira vertelde dat dit bij de volgende bijeenkomsten ook zeker aan bod zou komen door middel van bijvoorbeeld een mediatraining.