Afgelopen vrijdag 28 september vond de vierde beslisbijeenkomst van 2018 plaats. De organisaties presenteerden met enthousiasme en passie de projectplannen die zij bij het SPE hebben ingediend voor het Speerpunt Zelfbeschikking.

Naast de organisaties waren twee juryleden waren aanwezig om mee te beslissen over de aanvragen. Dit waren Sandra Doevendans, politica en trainster bij Blik op Talent, en Marjolein Brasz, onder andere werkzaam bij het Amsterdam Economic Board. Met goede vragen en opbouwende kritiek voorzagen zij de organisaties van nuttige feedback.
Het was inspirerend om te luisteren naar de presentaties van de projectplannen. Niet alleen voor de juryleden en het SPE, maar ook voor de aanwezige organisaties, die de kans kregen meer te horen over wat voor intiatieven nog meer in de stad actief zijn.

 

Gehonoreerde aanvragen:
  • Stichting Trans United Nederland met het project Trans in the City. Dit project gaat biculturele transvrouwen helpen met bijvoorbeeld logopedie, lichaamshouding, zelfverdediging en presentatie.
  • Stichting Himilo met het project Kleine stappen grote gevolgen DEEL II. Tijdens dit project staan vrouwen centraal. Zij gaan focus- en dialoogbijeenkomsten organiseren om met vrouwen te praten over zelfbeschikking, communicatie met je partner, en familieplanning.
  • Stichting ProFor met het project Financiën en jongeren, waarbij jongeren, en vooral jonge meiden, worden geholpen met hun financiën.
  • Stichting Single SuperMom met het project Single SuperMom Latinas. Bij dit project wordt er een trainingsprogramma en community opgezet voor een groep single Latina moeders. Zij krijgen begeleiding in het ontwikkelen van hun zelfbeschikking, zelfredzaamheid en participatie.
  • Stichting Adelheid & Zina met het project Filmvertoning met nagesprek Niet Meer Zonder Jou. Dit project gaat de ontroerende film ‘Niet Meer Zonder Jou’ vertonen. Bij het nagesprek is hoofdrolspeelster Nazmiye Oral aanwezig en zal, samen met de andere aanwezigen, over de film gesproken worden.
Dit jaar kun je nog indienen voor het Speerpunt Mannen. De deadline voor dit Speerpunt is 9 november om 13:00. De beslisbijeenkomst is op 23 november.