Op 27 september vierde Stichting Congada haar 5-jarig jubileum. Het SPE was aanwezig bij de feestelijke gelegenheid in No Limit.

Sophia A-Tjak, voorzitster en oprichtster van Stichting Congada, en alle andere vrouwen van het project ‘Ondernemen met een chronische aandoening’, zagen er prachtig uit. Zij hadden allemaal kleding aan die gemaakt is door één van de vrouwen die mee heeft gedaan met het project.

Muriël Dalgliesh, voormalig stadsdeelvoorzitter van Amsterdam Zuidoost, gaf een mooie speech over Sophia en haar inzet voor de Stichting en voor de stad. Daarna deelde Sophia het persoonlijke verhaal van Stichting Congada met de aanwezigen. Sophia was ziek, ze had geen werk, en had het gevoel dat ze niet meer mee telde. Ze maakte een nieuwe start toen ze buurtambassadeur werd in Zuidoost.

“Hoe je je ook voelt, trek iets moois aan, want je leeft.” – Sophia A-Tjak

 

In 2013 heeft Sophia haar eigen stichting op kunnen richten. Ze moedigt elke vrouw met een chronische aandoening aan om iets te gaan doen, bijvoorbeeld vrijwilligerswerk. Sophia was in eerste instantie niet enthousiast was over onbetaald vrijwilligerswerk. Maar ze heeft juist bij dit werk ongelofelijk veel geleerd.

“Wat ik geleerd heb, is niet in geld uit te drukken.” – Sophia A-Tjak

 

Het is duidelijk: Sophia krijg je de maatschappij niet meer uit. Het was niet altijd makkelijk, maar het gaat nu goed. De Stichting heeft veel te danken aan de inzet van vrijwilligers.

Nathalie Sichtman van de Gemeente Amsterdam sprak een mooi dankwoord uit over Sophia, en gaf daarin aan wat Sophia’s werk voor de stad heeft betekend. Er werden ook meerdere pitches voorgedragen van vrouwen die een eigen onderneming willen opzetten. Het was een inspirerend feest waarbij krachtige vrouwen in het zonnetje werden gezet. Gefeliciteerd Stichting Congada met jullie 5-jarig jubileum!