Op maandagochtend 3 april was Amy van het SPE aanwezig bij stichting Synchroon Plus. Docenten Yvonne Saro en Ninan Esajas gaven daar taalles aan bewoners van Amsterdam Zuidoost.

De taalles van Synchroon Plus was gericht op mensen vanuit allerlei verschillende culturen die graag beter Nederlands willen leren spreken. Op deze ochtend ging de les over eten. Daarom zijn Yvonne en Ninan begonnen met een gezamenlijk ontbijt. Daarna konden zij goed met de deelnemers over het ontbijt praten en gingen zij dieper in op de namen van de verschillende voedselproducten. Ook konden deelnemers in het Nederlands vertellen wat zij zelf thuis eten. In het laatste deel van de les kregen de deelnemers twee verschillende brieven te zien; een zakelijke brief en een persoonlijke brief. Uiteindelijk moeten de deelnemers leren om brieven goed te kunnen lezen en schrijven, dit is natuurlijk erg belangrijk omdat elke Nederlander vaak te maken krijgt met instanties als de gemeente, een werkgever of de belastingdienst. Het is nu aan de deelnemers om zelf te oefenen met het schrijven van een persoonlijke brief. Deze nemen zij volgende week mee naar de les.

Vooral het gezamenlijk ontbijt werd als erg gezellig ervaren! Maar de deelnemers vonden de les ook erg leerzaam. Ze leren op deze manier veel nieuwe woorden en krijgen de gelegenheid vragen te stellen. Het is belangrijk dat dit soort lessen worden aangeboden en vrij toegankelijk zijn voor degenen die graag oefenen met de Nederlandse taal. Het SPE wenst de deelnemers veel succes met de rest van hun cursus!

Rita Menig (de oprichter van Synchoon Plus) biedt verschillende cursussen aan met uiteenlopende niveaus. Wil je hier meer over weten? Kijk dan snel op de website van Synchroon Plus!

Stichting Synchroon Plus

 

Stichting Synchroon Plus zorgt ervoor dat mensen digitaal kunnen participeren door cursussen op het gebied van computeren, internetten en Nederlands leren aan te bieden. Synchroon Plus leert mensen werken met een computer in een vertrouwde omgeving. De oprichter van Synchroon Plus Int., Rita Menig, zegt hierover: ‘Het doel is om mensen uit hun isolement te halen en misschien leidt het tot een goede aansluiting op de arbeidsmarkt. Daarnaast is het goed dat hun kinderen zien dat hun vader of moeder wel degelijk op een computer kan werken’.
synchroonplus@gmail.com
https://www.synchroonplus.com/