Zaterdagmiddag 25 maart organiseerde stichting ADE Eritrea samen met Stichting GGZ/Brandaris de training ‘Op eigen benen staan’. De trainingsmiddag was het tweede deel van een 3-daags programma en werd gegeven door Brenda Reyerse van trainingsbureau PEZO. Amy van het SPE was erbij.

Het doel van het trainingsprogramma is om vrouwen voor te bereiden op werk. Ook kunnen vrouwen deelnemen die al werk hebben maar zichzelf verder willen ontwikkelen. Op deze manier kunnen vrouwen ‘op eigen benen staan’. Dit sluit natuurlijk goed aan bij de doelen van het speerpunt ‘Economische zelfstandigheid’ van het SPE. Tijdens de training werd onder andere gesproken over cultuurverschillen en hoe vertrouwd je je voelt in jouw eigen kring of in de Nederlandse samenleving. Hierover werden verschillende opdrachten gemaakt. Onderling werden ervaringen uitgewisseld. Later in de training ging het over hoe belangrijk een netwerk is om werk te vinden en hoe je je netwerk kunt inzetten. De dag werd afgesloten met een heerlijke maaltijd.

Het was een gezellige middag en de deelnemers hebben samen goed kunnen praten over familiebanden en vrienden en over hoe je je eigen netwerk kunt inzetten. Om economisch zelfstandig te worden is het belangrijk om je netwerk zo groot mogelijk te maken. Als het niet gelijk lukt om betaald werk te vinden kan vrijwilligerswerk een goede eerste stap zijn.
Wil je meer weten over de training? Neem dan contact op met Selam Tewolde van stichting ADE Eritrea.

Stichting ADE Eritrea

 

Ade betekent moeder in het Amhaars, de taal die in Eritrea wordt gesproken. ADE Eritrea wil een thuis zijn voor Eritrese vrouwen in Amsterdam. Ook alle andere Amsterdamse culturen zijn welkom bij de activiteiten.
adeeritrea@wereldpand.nl
https://www.spe-amsterdam.nl/netwerk/ade-eritrea/