Op 8 maart was het internationale vrouwendag! Uiteraard was het SPE hierbij. Amy en Sabine zijn op bezoek geweest bij Single SuperMom en hebben de viering van deze dag afgesloten op het stadskantoor van Amsterdam Oost. Ondertussen waren Norah en Leila bij stichting Cleopatra voor een beautyochtend.

Single SuperMom

 

Single SuperMom had op deze dag wel een écht bijzondere gast. Niemand minder dan koningin Maxima was aanwezig! Eva Yoo Ri had een inspirerend en gevarieerd programma samengesteld waarin verschillende vrouwen aan het woord kwamen die er in de zorg voor hun kind(eren) nagenoeg alleen voor staan. Veel van deze vrouwen hebben veel steun aan het netwerk van Single SuperMom. Bovendien biedt de stichting training en advies zodat alleenstaande moeders hun leven beter op de rails kunnen krijgen. In de afgelopen periode zijn zij druk bezig geweest om een online trainingsprogramma te ontwikkelen gericht op economische zelfstandigheid. Samen met koningin Maxima heeft Eva de e-trainingen op 8 maart gelanceerd, klik hier voor meer informatie.

1

Het doel van Stichting Single SuperMom is het ondersteunen van alleenstaande (tiener)moeders en hun kinderen. Single Supermom wil gezondere en gelukkigere gezinnen creeëren, de (economische) zelfredzaamheid van alleenstaande ouders versterken en armoede onder éénoudergezinnen tegengaan.
info@singlesupermom.nl
http://singlesupermom.nl/

Stadsdeel Oost

 

Het stadsdeel Amsterdam Oost had groot uitgepakt voor vrouwendag dit jaar. Samen met een groep buurtbewoners was er een uitgebreid programma georganiseerd in het stadskantoor. Gedurende de dag werd er onder andere een politiek café en een inspiratiemarkt georganiseerd. Het politiek café gaf buurtbewoners de gelegenheid vragen te stellen aan politiek vertegenwoordigers. Op de inspiratiemarkt konden bezoekers kennis maken met verschillende buurtinitiatieven en zelforganisaties. Tussendoor konden we genieten van heerlijke hapjes en muziek. Amy en Sabine gaven een voorlichting over het SPE aan geïnteresseerde zelforganisaties. Hier konden bezoekers vragen stellen, zich inschrijven voor de nieuwsbrief of hun organisatie aanmelden. Wil je foto’s of filmpjes terugkijken van deze dag, bezoek dan de Facebook pagina: https://www.facebook.com/groups/218145435313710/?fref=ts.

Internationalevrouwendag09

Het stadsdeel Amsterdam Oost staat klaar voor bewoners om hen te informeren over de ontwikkelingen in hun leefomgeving. Ook kunnen bewoners meepraten en vragen stellen aan het stadsdeel.
mailto:Bestuursadvisering.SDO@amsterdam.nl
https://www.amsterdam.nl/bestuur-organisatie/bestuurscommissies/bestuurscommissie-o/

Stichting Cleopatra

 

Stichting Cleopatra had voor deze dag besloten de vrouwen in Amsterdam Noord eens in het zonnetje te zetten met een beautyochtend. Onze schoonheidsprinsessen Norah en Leila waren hier vanzelfsprekend bij. Naast heerlijk eten, was het mogelijk om zelfgemaakte sieraden en schoonheidsproducten te kopen. Vrouwen konden genieten van dans en muziek en hun handen met henna laten versieren. Stichting Cleopatra heeft met een mooi programma invulling kunnen geven aan deze dag die in het teken staat van de vrouw.image

Stichting Cleopatra is een Egyptische stichting die zich inzet voor participatie van vrouwen uit alle culturen. Stichting Cleopatra organiseert activiteiten zoals een koffie-inloop, gezondheidsvoorlichting, bijeenkomsten over bijvoorbeeld discriminatie, armoede, kinderopvang en jongeren, sport voor vrouwen en meiden, computerles, conversatieles en multiculturele markten.
mailto:cleopatrastichting@hotmail.com
https://www.spe-amsterdam.nl/netwerk/cleopatra/