Beste (vrouwen)organisatie,

De lockdown vraagt veel van ouders. Het is steeds lastiger om werk, het huishouden en zorgtaken te combineren. Er ligt een grote druk bij ouders om hun kinderen bezig te houden. Daarom hierbij wat tips voor taalspellen en activiteiten die ouders met hun kinderen vanuit huis kunnen doen. Deel deze tips vooral met jullie achterban!

 

1. Digitale prentenboeken

Er zijn online gratis prentenboeken beschikbaar. Deze boeken zijn vaak ook nog eens interactief. Deze worden via Wepboek aangeboden. Daarnaast kan je op Storyweaver verhalen in meer dan 250 talen vinden.

2. Luisterboeken

Naar veel boeken kun je ook luisteren in plaats van ze te lezen. Installeer gratis de online Bibliotheekapp!

3. Thuis lezen

Kinderen zijn misschien eerder geneigd om thuis iets anders te doen dan een boekje erbij te pakken.Je kan de online Bibliotheek-app gratis downloaden met 100 gratis E-boeken voor jong en oud!

4. Kijken en luisteren

Kinderen willen graag filmpjes kijken. Verschillende filmpjes van SchoolTV zijn hiervoor geschikt en ook specifiek gericht op taal. Letterjungle: De kleine apen Jip, Flip en Pip plakken letters aan elkaar en maken woorden. Waar zie jij letters om je heen en wat betekenen ze? Je ontdekt het in de Letterjungle. Snapje: Liedjes met videoclips die ervoor zorgen dat het kwartje valt, of waarmee je een handig ezelsbruggetje leert.

5. Oefenwebsites

Er zijn verschillende websites te vinden waarop allerlei (taal)oefeningen worden aangeboden. Een paar voorbeelden hiervan zijn:

Squla

Spelling oefenen

Junior Einstein

Gynzy 21

6. Spellen

De landelijke organisatie van de VOORLEESExpress heeft een overzicht van leuke spellen per

leeftijdscategorie samengesteld. Kijk voor het overzicht op hun website.

 

 

Deel jij liever een pdf document met jouw achterban? Klik dan hier!