Veilige Haven

Over Veilige Haven
Ondersteuning
Veilige Haven biedt ondersteuning aan mensen uit multicultureel Amsterdam en omstreken en LHBTI+ vluchtelingen die met hun homo-, biseksuele, lesbische of transgendergevoelens worstelen.

Scholing/Training

Veilige Haven Amsterdam schoolt dienstverleners van de Maatschappelijke Dienstverleningsorganisaties in Amsterdam bij het werken met LHBT-jongeren. Twee-maandelijks hebben de LHBT-aandachtsfunctionarissen intervisie/casuïstiek-overleg.

Conflict door cultuur en/of religie

Het ontdekken van homoseksuele, lesbische, biseksuele of transgendergevoelens roept bij vrijwel alle jongeren vragen op. Maar ook verwarring, twijfels en angst. Want nergens in de wereld is homoseksualiteit zo normaal en geaccepteerd als heteroseksualiteit. In de meeste Afrikaanse, Aziatische en Amerikaanse culturen en in de orthodoxe variant van de meeste religies (islam, christendom, jodendom, hindoeïsme) rust een groot taboe op homoseksualiteit. Niet zo gek dus dat je flink in de knoop kunt raken met je identiteit.

Veel jongeren worstelen ook met hun loyaliteit. Je wilt met name je familie en daarnaast je vrienden niet kwetsen, maar je zit toch met die gevoelens. Kom je er wel of niet voor uit? Veilige Haven helpt je met deze lastige levensvragen om te gaan en geeft je informatie, advies en begeleiding.

Historie

Veilige Haven werd in 2007 opgericht door o.a. Schorer en het COC. Beide instellingen zagen de problematiek van homoseksuele, lesbische, biseksuele en transgender jongeren in multicultureel Amsterdam en herkenden de behoefte aan informatie en ontmoeting voor deze doelgroep.

Veilige Haven wordt uitgevoerd door Buurtteam Amsterdam Centrum. De meeste maatschappelijk werkers van Veilige Haven behoren zelf tot de bi-culturele LHBTI+ community. Veilige Haven werkt voor jongeren uit heel Amsterdam.

Contact: veiligehaven@buurtteamamsterdamcentrum.nl