Rutgers | Kenniscentrum seksualiteit

Rutgers is het Nederlandse kenniscentrum rond seksualiteit. Al jaren werken wij aan de verbetering van seksuele en reproductieve gezondheid en rechten in Nederland en in Europa, Afrika en Azië. De aanpak van Rutgers integreert beleidsbeïnvloeding, onderzoek en steun aan professionals in het veld.

Visie

Rutgers’ visie is: Mensen zijn vrij om seksuele en reproductieve keuzes te maken, met respect voor de rechten van anderen, in een samenleving die ze daarin ondersteunt.

Missie

Rutgers geeft voorlichting en verbetert de toegang tot informatie en zorg en versterkt professionals, organisaties en samenlevingen. Rutgers verbindt onderzoek, implementatie en pleitbezorging.

Drie pijlers

Rutgers combineert de sterke punten van de organisaties waaruit ze voortkomt, door te focussen op drie pijlers die onderling verbonden zijn.

  • Programma-implementatie richt zich op toegang tot brede en kwalitatief hoogstaande seksuele en relationele vorming; op seksuele en reproductieve gezondheidszorg en op acceptatie van en begrip voor de seksualiteit van jongeren. Hierbij werkt Rutgers intensief samen met professionals en lokale partnerorganisaties.
  • Het onderzoek is gericht op wetenschappelijk onderbouwen en evalueren van interventies, het ontwikkelen van indicatoren voor seksuele gezondheid en het monitoren daarvan. Ook bij onderzoek werkt Rutgers samen met partners.
  • Met pleitbezorging beïnvloedt Rutgers de ontwikkeling, aanpassing en uitvoering van beleid. In Nederland, via overheden van andere landen en via internationale organisaties. De pleitbezorging van Rutgers kenmerkt zich door een positieve benadering van seksualiteit en gaat uit van seksuele en reproductieve rechten van zowel jongeren als volwassenen.

Kortom, de kracht van Rutgers is het ontwikkelen van effectieve, wetenschappelijk onderbouwde interventies, die seksualiteit op een positieve manier benaderen, binnen verschillende culturele contexten, met mensenrechten als uitgangspunt.

 

 

E-mail: office@rutgers.nl

Adres: Arthur van Schendelstraat 696, 3511 MJ Utrecht

 

Arthur van Schendelstraat 696
Utrecht 3511 MJ NL
Plan je route