Jellinek Preventie

Jellinek Preventie wil problemen die ontstaan door alcohol, drugs, gamen en gokken voorkomen. Dit doen wij door het geven van voorlichting aan het algemene publiek, risicogroepen en beroepsgroepen. De informatie die daarbij wordt gegeven is objectief, op feiten gebaseerd en niet moraliserend. Preventie gaat ervan uit dat men op basis van deze informatie zelf kunnen beslissen hoe zij zich ten opzichte van alcohol en drugs en de werking en risico’s verhouden.

De preventieprojecten van Jellinek zijn gebaseerd op trendonderzoek zoals Antenne. Zoveel mogelijk worden er projecten uitgevoerd waarvan aangetoond is dat ze effectief zijn.

Een belangrijk onderdeel van de Jellinek preventie afdeling is Jeugd, Jeugdnet richt zich op jongeren van 12 tot 23 jaar. Deze jongeren bereiken we door in contact te komen met beroepskrachten en ouders. Het preventieteam biedt verschillende vormen van deskundigheidsbevordering zoals training op het gebied van middelen en gamen, uitleg over verslaving en gesprekstechnieken. Daarnaast zijn er individuele gesprekken mogelijk voor ouders en hun jongeren. De peer groep Connect geeft voorlichting aan jongeren die binnen de risicogroep vallen. Zo zijn er meerdere interventies, ook op scholen, buurthuizen en in samenwerking met andere welzijnsorganisaties waar het team mee samenwerkt.

Voor meer informatie en ons uitgebreide aanbod kunt u contact opnemen met Shereen Shaban of Yvonne Kistemaker

Shereen.shaban@jellinek.nl

0627870689

Yvonne.Kistemaker@jellinek.nl