Girls Forward

info@girlsforward.com

Get to know Girls Forward

Girls Forward is ontstaan in 2014 door Soumaya & Zaitoon. De missie van deze twee Amsterdamse vrouwen is om meiden te inspireren, motiveren en in hun kracht te zetten. Tijdens de wekelijkse workshops en trainingen op de Girls Forward avonden ontmoeten meiden elkaar, ontdekken hun talenten en halen het beste uit zichzelf naar boven te halen.

Why
Wij geloven dat meiden alles kunnen bereiken waar ze hun zin op zetten. Meiden zijn talentvol, slim en liefdevol, maar vergeten soms zichzelf op de eerste plek te zetten. Wij willen bij Girls Forward de meiden een plek bieden waarbij ze zichzelf kunnen zijn,  kunnen stilstaan bij hun ware ‘ik’, en het beste uit zichzelf te halen. Bij Girls Forward zetten we meiden in hun kracht met behulp van skills, tools die hen verder kunnen brengen om hun dromen en ambities waar te maken. Je leert er werken vanuit je kracht, denken in mogelijkheden en om op jezelf te vertrouwen. Wij staan voor diversiteit & inclusiviteit, onze deuren staan open voor alle soorten meiden.

Who
Girls Forward is een fijne en vertrouwde ontmoetingsplek voor meiden tussen 14 tot 20 jaar. Meiden kunnen er lekker zichzelf zijn en gaan samen met ons op ontdekkingsreis naar de kwaliteiten en krachten die zij bezitten,om deze vervolgens in te zetten in het dagelijkse leven. Het mooie is dat meiden worden betrokken bij het maken van ons programma vanuit hun ideeën, interesses en wat ze graag willen leren. Wij geloven erin dat iedereen ergens goed in is en daarom krijgen de meiden ook de kans om in charge te zijn voor activiteiten. Meiden geven bijvoorbeeld zelf dansworkshops of kooklessen. Wij zien hierdoor dat zij leren, groeien, en shinen. Door diversiteit aan achtergronden, karakters en talenten blijven we elkaar verrassen en inspireren.

What
Wij organiseren groepsactiviteiten, evenementen en is er individuele coaching. Tijdens de groepsactiviteiten bieden we awesome workshops aan op het gebied van Healthy Girls, Identity, Me Myself & I en Performance. We organiseren jaarlijks een aantal grote events voor en door meiden, waarbij we meiden willen motiveren, inspireren en verbinden. Onze vertrouwenspersonen bieden ook individuele coaching aan voor meiden die behoefte hebben aan een luisterend oor en advies.

Wij werken vanuit de volgende thema’s;

Healthy Girls
‘Kom lekker actief zijn, bewegen en eten!’
We gaan samen sporten en leren hoe je fit kunt worden. Elke keer weer een andere sport of techniek. Na het sporten gaan we samen met elkaar een lekkere gezonde maaltijd maken.

Identiteit
‘Ontdek jouw unieke identiteit!’ 
We gaan het hebben over identiteit; Wat is nou jouw identiteit? Waar bestaat jouw identiteit uit? Tijdens de workshops duiken we in onderwerpen als cultuur, waar kom je vandaan en hoe ga je om met het leven in verschillende culturen. We koken elke keer een lekkere maaltijd uit een andere land.

Me, Myself and I 
‘Kom praten over jou!’
In deze workshops gaat het over wie jij bent en wat er allemaal om je heen gebeurd. Denk aan thema’s als Liefde, Seksualiteit, Drugs en Social media

Performance Workshops 
‘Kom erachter wat jouw kwaliteiten, vaardigheden, en talenten zijn!’
Tijdens de Performance workshops willen we graag jullie talenten en kwaliteiten ontdekken en helpen verder te ontwikkelen. Je wordt meer bewust van je eigen en elkaars kwaliteiten, vaardigheden en talenten om je culturele en professionele horizon te verbreden.

Girls Talk
‘Een chill avond bij je tweede thuis!’
Ontspannen avond waarin een film wordt gekeken en we samen een maaltijd voorbereiden. Films sluiten aan op belevingswereld met thema’s als: loverboys, groepsdruk, liefde en drugs

Onze werkwijze
Binnen Girls Forward werken we op een laagdrempelige manier, er is een inloop waar alle meiden welkom zijn, waarbij de focus ligt op meiden vanaf 14 tot en met 20 jaar. In het bieden van activiteiten richten wij ons op preventief werken en workshops op vaardigheden, persoonlijke groei en taboeonderwerpen. Wanneer hulpverlening nodig is verwijzen we door naar onze samenwerkingspartners

In onze werkwijze gebruiken we Theory U en wij gebruiken de Focus elementen van Steven Covey om ons programma samen te stellen voor een mooie balans

Klik hier voor het Girls Forward informatieboek!

Ed Pelsterpark 8
Amsterdam 1087 EJ NL
Plan je route