Girls Forward

info@girlsforward.com

Get to know Girls Forward
Girls Forward opgericht door Zaitoon Shah in  Augustus 2014. De missie van haar was is om meiden te inspireren, motiveren en in hun kracht te zetten. Tijdens de wekelijkse workshops en trainingen op de Girls Forward avonden ontmoeten meiden elkaar, ontdekken hun talenten en halen het beste uit zichzelf naar boven te halen.

Why
Wij geloven dat meiden alles kunnen bereiken waar ze hun zin op zetten. Meiden zijn talentvol, slim en liefdevol, maar vergeten soms zichzelf op de eerste plek te zetten. Wij willen bij Girls Forward de meiden een plek bieden waarbij ze zichzelf kunnen zijn,  kunnen stilstaan bij hun ware ‘ik’, en het beste uit zichzelf te halen. Bij Girls Forward zetten we meiden in hun kracht met behulp van skills, tools die hen verder kunnen brengen om hun dromen en ambities waar te maken. Je leert er werken vanuit je kracht, denken in mogelijkheden en om op jezelf te vertrouwen. Wij staan voor diversiteit & inclusiviteit, onze deuren staan open voor alle soorten meiden.

Who
Girls Forward is een fijne en vertrouwde ontmoetingsplek voor meiden tussen 14 tot 20 jaar. Meiden kunnen er lekker zichzelf zijn en gaan samen met ons op ontdekkingsreis naar de kwaliteiten en krachten die zij bezitten,om deze vervolgens in te zetten in het dagelijkse leven. Het mooie is dat meiden worden betrokken bij het maken van ons programma vanuit hun ideeën, interesses en wat ze graag willen leren. Wij geloven erin dat iedereen ergens goed in is en daarom krijgen de meiden ook de kans om in charge te zijn voor activiteiten. Meiden geven bijvoorbeeld zelf dansworkshops of kooklessen. Wij zien hierdoor dat zij leren, groeien, en shinen. Door diversiteit aan achtergronden, karakters en talenten blijven we elkaar verrassen en inspireren.

What
Wij organiseren groepsactiviteiten, evenementen en is er individuele coaching. Tijdens de groepsactiviteiten bieden we awesome workshops aan op het gebied van Healthy Girls, Identity, Me Myself & I en Performance. We organiseren jaarlijks een aantal grote events voor en door meiden, waarbij we meiden willen motiveren, inspireren en verbinden. Onze vertrouwenspersonen bieden ook individuele coaching aan voor meiden die behoefte hebben aan een luisterend oor en advies.

Onze werkwijze
Binnen Girls Forward werken we op een laagdrempelige manier, er is een inloop waar alle meiden welkom zijn, waarbij de focus ligt op meiden vanaf 12 tot en met 23 jaar. In het bieden van activiteiten richten wij ons op preventief werken en workshops op vaardigheden, persoonlijke groei en taboeonderwerpen. Wanneer hulpverlening nodig is verwijzen we door naar onze samenwerkingspartners

In onze werkwijze gebruiken we Theory U en wij gebruiken de Focus elementen van Steven Covey om ons programma samen te stellen voor een mooie balans

 

Programma’s

Bij Girls Forward hebben we verschillende programma’s.

Girls Night (14-23 jaar)

Kom erachter wat jouw kwaliteiten, vaardigheden, en talenten zijn!
Programma gericht op empowerment van meiden, waarbij elke week een andere thema wordt behandeld (Healthy Girls, Identity, Me, Myself & I, Performance, Girls Care, My Future) doormiddel van inzetten van rolmodellen en ervaringsdeskundigen die de meiden weten te inspireren en levenslessen meegeven. Dit is ons signature programma wat we sinds 2014 al aanbieden, het slaat nog steeds aan we hebben in 2021 onze methodiek op papier gezet met 24 modules en werkboekje voor de meiden. Gemiddeld hebben we 40 workshops per jaar met een bereik van 20-30 meiden.

Healthy Girls (12-15 jaar en 16+ groep)
Het Healthy Girls Leadership programma is een programma ontwikkeld voor jonge meiden van 12 tot en met 18 jaar ism Women Win. Sport wordt als middel gebruikt om competenties en life skills aan te leren. Het verschil tussen de Healthy Girls groep 12-15 en 16+ is dat er bij de 16+ groep dieper op onderwerpen wordt ingegaan en er worden topics behandeld die passen bij de leeftijdscategorie  Wij geloven in inner beauty ‘je mooi voelen van buiten, begint vanuit binnen’. De sportactiviteiten zijn voor en door meiden, je kunt dan denken aan zaalvoetbal voor en door meiden, basketbal, kickboksen, dansen en nog veel meer sporten.

De methodiek die gebruikt wordt om de meiden in hun kracht te zetten in het Healthy Girls programma zijn inhoudelijke sessies geïntegreerd met sport. De inhoudelijke sessies komen vanuit het leiderschapsmodel van Women Win waarin leiderschap wordt gedefinieerd aan de hand van competenties.

Move Forward – Individuele coaching
Move Forward is een coachings traject waar wij doormiddel van individuele coaching meiden een luisterend oor bieden, het gevoel geven dat zij gehoord worden, sociaal isolement doorbreken, de meiden meer in hun kracht zetten, werken aan zelfvertrouwen en zelfredzaamheid, jongeren motiveren om elkaar te motiveren, en mentale weerbaarheid vergroten.

Het coaching traject ziet er als volgt uit:
Coaching 1 – Kennismaking
Coaching 2 – Activiteit
Coaching 3 – Next steps

Girls keep moving (10-12 jaar)
Girls keep moving is een programma dat ontwikkeld is door een samenwerking tussen Team sportservice Amsterdam, Gemeente Amsterdam en Girls Forward. In Amsterdam Oost wordt de pilot uitgevoerd in samenwerking met Girls Forward. Het programma is voor meiden van 8 tot en met 12 jaar met het doel ze in hun kracht te zetten door middel van sport. Een aanbod van activiteiten die afgestemd zijn op de belevingswereld van de deelnemende meiden en het vinden van een plek in de maatschappij.

Het curriculum is samengesteld uit 16 sessies die je als coach en/of trainer zullen helpen om het programma op de best mogelijke manier te implementeren. Na de sessie uit dit curriculum gaan we 45 minuten sporten met de meiden. De bedoeling is om na elke sessie een andere sport aan te bieden. Zo kunnen de meiden kennis maken met verschillende sporten en eventueel doorstromen naar een passend sportaanbod.

Fashion and mindset KNAP-R!
Programma in samenwerking met Karima Ahmadouch van Alwan Styling
Het project KNAP-R! is een cursus van 5 bijeenkomsten, en 3 challenge weken (elke week een opdracht die de dames moeten filmen en sturen naar de cursusleiding). Het is een cursus waarin  fashion en een positieve mindset centraal staan. De rode draad vormt het hier en nu en je eigen  toekomst. Een cursus waarin meiden nog bewuster worden gemaakt van hun eigen kwaliteiten (binnenkant) maar ook bewuster worden gemaakt van het effect van hun verschijning  (buitenkant), voorkomen en gedrag en zichzelf presenteren. Helemaal als dit presenteren  belangrijke momenten betreft zoals bijv. een stagebezoek, sollicitatiegesprek of het bezoeken  van een netwerkbijeenkomst.

 

Ed Pelsterpark 8
Amsterdam 1087 EJ NL
Plan je route