Op woensdagmiddag 31 mei waren Amy en Sabine van het SPE op bezoek bij Buurtkamer Parlarie. Zij hadden een kennismakingsgesprek met Hatice Kara. Hatice zet zich al geruime tijd in om buurtbewoners met elkaar te verbinden.

Hatice vertelt dat zij verschillende activiteiten organiseert voor de buurt. Zo hebben in het afgelopen jaar onder andere naailessen, kooklessen en yogalessen plaatsgevonden. De buurtkamer bestaat uit een huiskamer, een speelkamer en een keuken. Er zijn dus veel mogelijkheden om iets te organiseren en de ruimte is ook te gebruiken voor buurtbewoners die zelf iets willen organiseren. Er is ook een mogelijkheid om catering te bestellen bij Stichting Parlarie. Verder is het een gezellige plek waar iedereen binnen mag lopen, Hatice heeft haar deur altijd open staan als zij aanwezig is en helpt buurtbewoners graag.

Omdat het voornamelijk vrouwen zijn die Buurtkamer Parlarie bezoeken wil Hatice graag meer activiteiten organiseren speciaal voor vrouwen. Ze staat dan ook open voor samenwerking met andere vrouwenorganisaties in de buurt. Ben je benieuwd naar de buurtkamer? Heb je interesse in samenwerking of wil je je inzetten als vrijwilliger? Kom dan eens op bezoek bij Hatice of stuur haar een email!

Buurtkamer Parlarie

 

Buurtkamer Parlarie geeft buurtbewoners de ruimte. In de buurtkamer kun je buurtactiviteiten ontplooien, met, voor of door buurtbewoners. Aan die criteria moeten alle activiteiten voldoen. De ruimte is niet heel groot, maar je kunt er bijvoorbeeld vergaderen met maximaal 15 mensen, een computer cursus doen, een spreekuur houden, een huiswerkklasje vormen of een film vertonen.

http://www.parlarie.nl/
Barentszstraat 28, 1013 NS Amsterdam
Haticekara28@gmail.com