Op woensdagmiddag 24 mei waren Amy en Sabine van het SPE op bezoek bij Stichting Aminah. Zij hadden een kennismakingsgesprek met Aziyme Akgun; één van de oprichters en drijvende krachten achter de stichting.

Stichting Aminah is een klein jaar geleden gestart. Zij hebben een mooie ruimte over kunnen nemen aan de Bos en Lommerweg die voorheen al diende als buurtcentrum. De ruimte biedt vele mogelijkheden door de verschillende kamers en ruime keuken. Aziyme en haar compagnon Mbarka N’bir zijn nu vastberaden om hier een mooi buurtinitiatief op te bouwen waarbij zij zich vooral zullen richten op vrouwen. Aziyme zet haar ervaring als eventmanager in om bijeenkomsten te organiseren voor de mensen in de wijk. Dit doet zij niet alleen, een team van vrijwilligers ondersteunt haar.

Stichting Aminah richt zich vooral op mensen die psychische klachten hebben. Het kan gaan om mensen die veel stress ervaren, somber zijn of mensen die de extra zorgen hebben omdat zij als mantelzorger optreden. Om deze mensen te ondersteunen werken zij samen met Punt P; een behandelcentrum voor mensen met psychische klachten. Stichting Aminah biedt dan dagbesteding. Maar als buurtbewoner ben je ook altijd van harte welkom om activiteiten bij te wonen of een praatje te maken met Aziyme en Mbarka en hun team. Ben je benieuwd geworden? Neem dan eens een kijkje op de Facebookpagina van Aminah!

Stichting Aminah

Stichting Aminah bevordert de emancipatie, integratie en participatie – in de samenleving van mensen met en zonder een beperking. De medewerkers van de stichting bieden mogelijkheden voor een zinvolle dagbesteding. Hiermee bevorderen zij de binding met en betrokkenheid bij de samenleving en maatschappij. Wij van Aminah willen eenieder die bij ons op locatie komt het oprechte gevoel geven er toe te doen, zodat zij zich gekend weten in een vertrouwde omgeving waar ze zichzelf kunnen zijn.

https://www.facebook.com/stichtingaminah/
Bos en Lommerweg 387, 1061 DH Amsterdam
info@stichtingaminah.nl
0611378105