Altijd willen ondernemen, maar niet weten waar te starten? Jarenlang een droom hebben, maar hoe zet je deze om tot een goed lopende onderneming? Het is niet even gemakkelijk om te weten bij wie je kunt aankloppen voor hulp of waar jouw onderneming aan moet voldoen. Voor vrouwen die een bijstandsuitkering ontvangen en graag een eigen onderneming willen starten, is het vaak nog moeilijker. In Amsterdam zijn er verschillende instanties en organisaties die vrouwen en mannen verder willen helpen in het najagen van hun dromen door de weg ernaartoe overzichtelijker te maken.
Stichting Congada mocht vanuit het Speerpunt Economische Zelfstandigheid een project uitvoeren waarbij ze vrouwen met een chronische aandoening helpt ondernemen. De bijeenkomsten worden vormgegeven door Sanne Pols, trainer en spreker. Door middel van verschillende workshops probeert zij de vrouwen mee te nemen in een reis met als eindpunt een eigen onderneming.
Wij waren aanwezig tijdens een van deze bijeenkomsten, waarin de vrouwen vooral aan de slag gingen met het maken van een SWAT Analyse. Hierin werden de verwachte uitdagingen van een mogelijke onderneming op papier gezet. Het doel hiervan is dat je hier met mogelijke oplossingen kunt komen voor jou verwachte uitdagingen. Het mooie is dat er niet alleen werd gelet op bedreigingen voor het bedrijf van buitenaf, maar welke innerlijke zwaktes heb jij als persoon die mogelijk een gevaar kunnen vormen voor het succesvol maken van jouw onderneming?
Workshops, trainingen, bijeenkomsten en hele trajecten om een eigen bedrijf te starten hebben vaak veel met elkaar gemeen, maar zijn niet altijd even succesvol. De weg naar het starten van een eigen onderneming wordt soms te rooskleurig beschreven, vrouwen eindigen met meer vragen dan ze begonnen of vallen uit. Stichting Congada probeert dit tegen te gaan door zich langere tijd in te zetten voor deze vrouwen. De vrouwen volgen niet alleen trainingen voor lange periode, maar worden ook daarna intensief begeleidt. Na het traject kunnen de vrouwen aan de slag bij stichting Congada zelf om werkervaring op te doen. Alles wat ze geleerd hebben kunnen ze in de praktijk toe te passen. Daarnaast worden vrouwen aan elkaar gekoppeld, waardoor de drempel verlaagd wordt om een eigen onderneming te starten.
Kortom een prachtig initiatief!
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.