Na een warm onthaal met Surinaamse cake in het Buurthuis van Amsterdam Oost zijn de deelnemers er klaar voor: een workshop over de positie van de man binnen gezinnen met een Nederlands-Surinaamse,

-Antilliaanse of -Aziatische achtergrond. Tijden de workshop “Ma, waar is pa?”, gaat een flinke groep deelnemers met gespreksleiders en organisatoren Urmy Macnack en Waldy Neijhorst aan de slag met dit onderwerp. Het doel van de workshop is om het begrip tussen mannen en vrouwen in gezinssituaties te vergroten en relaties te verbeteren.

Het publiek bestaat uit jonge stellen, mannen en vrouwen alleen of met kinderen, professionals uit de hulpverlening, vertegenwoordigers van stichtingen die zich inzetten voor gezinnen of alleenstaande ouders. Al in de kennismakingsronde blijkt hoe uiteenlopend ieders vragen en achtergronden zijn.

De workshop richt zich met name op het verbeteren van de onderlinge communicatie in gezinnen en het omgaan met verschillen. Juan Walter, familiecoach en gezondheidsbevorderaar bij de GGD geeft hierover al jaren workshops en is aangeschoven om de aanwezigen van praktische tips te voorzien. Het doorbreken van negatieve patronen en het vergroten van het vertrouwen tussen partners door het gesprek aan te gaan, komen hier onder meer aan bod. Door beter te communiceren kunnen partners werken aan stabiele en evenwichtige relaties, en ontstaat er ruimte om beiden te groeien.

St. SAN Oost staat voor Surinamers, Antillianen en Nederlanders. Doel van de stichting is de emancipatie en participatie van Surinamers en Antillianen binnen de samenleving te bevorderen. SAN organiseert diverse activiteiten o.a. op gebied van man-vrouw en gezinsrelaties, gezondheidsbevordering en bevorderen participatie en welzijn van senioren.

Meer weten? Volg Stichting SAN via Facebook.

IMG_3171IMG_3168