Op zondag 5 november woonde Amy een training bij van Prachtvrouw Coaching die werd georganiseerd binnen het project Mijn cultuur, mijn verhaal. De training werd gegeven door Sarita Bajnath.
Tijdens de training werd het onderwerp assertiviteit behandeld. Het doel van de training was om de deelnemers meer inzicht te geven in hun eigen gedrag. Ook werd er besproken wat je kunt doen om op een goede manier grenzen aan te geven. Veel vrouwen vinden dit lastig en zeker in collectivistische culturen is het niet altijd vanzelfsprekend om voor je eigen belang op te komen.
Vrouwen in de groep gaven aan dat zij vaak voor een moeilijke keuze staan. Van hen wordt verwacht dat zij zorg dragen voor hun familie en dit doen zij graag. Aan de andere kant hebben zij zelf vaak ook een druk leven. Zij werken, hebben hun eigen gezin en willen ook graag hun eigen vrije tijd indelen. Hoe zorg je nu dat je goed kunt zorgen voor je familie en tegelijkertijd ruimte overhoudt voor je eigen leven? Hetzelfde speelt zich soms ook af op de werkvloer. De vrouwen willen graag hun werk goed doen maar leidinggevenden kunnen hen soms te veel taken opleggen waardoor zij in tijdnood komen. Hoe ga je hier goed mee om zonder op je werk in een ruzie terecht te komen?
Hierover had Sarita veel nuttige inzichten. Het is bijvoorbeeld belangrijk om je te realiseren dat assertief niet hetzelfde is als agressief. Je hoeft dus niet gelijk de confrontatie aan te gaan. Een goede keuze maak je door je eigen belangen af te wegen samen met de belangen van de ander. Door hier rustig over te spreken en aan te geven wat voor jou wel lukt en wat jou niet gaat lukken kun je samen tot een oplossing komen.
Tijdens de bijeenkomst werden veel persoonlijke verhalen gedeeld. Door gezamenlijk over dit onderwerp te praten is de eerste stap gezet om beter voor jezelf op te komen. Prachtvrouw Coaching organiseert meerdere trainingen binnen dit project. De volgende keer dat Sarita komt zal zij samen met de deelnemers werken aan hun presentatievaardigheden.

Prachtvrouw Coaching
Door versnipperde projecten en taal- en cultuurbarrières, is de drempel voor veel migrantenvrouwen vaak te hoog om naar reguliere instanties toe te stappen. De vrouw achter Prachtvrouw Coaching, Habiba Bouanan, weet deze vrouwen wel te bereiken, te activeren en te enthousiasmeren. Zelf van Marokkaanse afkomst, maar diep geworteld in Nederland, weet zij als geen ander wat er speelt onder migrantenvrouwen en in de Nederlandse maatschappij. Een ervaringsdeskundige als het gaat om herintreden op de arbeidsmarkt, jaren in de gezondheidszorg en maatschappelijk werk heeft gewerkt, voordat ze professioneel coach werd.

Contactpersoon: Habiba Bouanan
E-mail: info@prachtvrouwcoaching.nl
Website: www.prachtvrouwcoaching.nl