Op donderdag avond 16 november waren Amy en Pleun van het SPE op bezoek bij Stichting Congada. Op deze avond vond de diploma-uitreiking plaats van de dames die de het project ‘Ik mag er zijn’ succesvol hadden afgerond. Het SPE had de eer de diploma’s te mogen uitreiken.

Stichting Congada zet zich in voor vrouwen met chronische gezondheidsproblemen. Dit doen zij door gezamenlijke activiteiten te organiseren met extra aandacht voor de behoeften van vrouwen wiens gezondheid soms in de weg zit. Zo zijn sommige vrouwen minder mobiel of niet altijd beschikbaar. Sophia, de drijvende kracht achter Congada, begrijpt dit als ervaringsdeskundige maar al te goed.

De diverse groep dames die mee hebben gedaan aan dit project had zich verzameld in Diemen Zuid. Hier keken ze samen met Sophia terug naar de gevolgde trainingen die gefocust waren rondom de thema’s zelfvertrouwen, familieopstellingen en andere rollenspellen. Deze trainingen werden gegeven door de professionals Mirelle de Bruin en Renske Harte-Sluman. Het waren veel persoonlijke onderwerpen die aan bod kwamen, hierdoor zijn de dames een stuk hechter geworden. Dit was ook te zien tijdens de certificaat uitreiking die werd begeleid door Sophia zelf! Persoonlijke verhalen en sterke quotes werden gedeeld die helpen met het blijven voortzetten van de positiviteit en individuele kracht in het leven van de deelneemsters. De quote ‘Ik mag er zijn’ bracht een gevoel van kracht en samenzijn, een gevoel dat tijdens deze hele avond aanwezig was!

Zoals we weten van Stichting Congada werd ook deze avond natuurlijk gevierd met heerlijke zelfgemaakte hapjes.

Wij willen de dames van Congada hartelijk feliciteren en wensen hen veel succes met alles wat de toekomst zal brengen!

Stichting Congada
Stichting Congada ondersteunt vrouwen met een chronische aandoening en vrouwen die kampen met overgewicht. Bovendien is Stichting Congada er voor vrouwen die zelfstandig, zelfverzekerd en zelfredzaam willen zijn, ongeacht kleur, afkomst of religie. Via activiteiten, dagbesteding, informatieavonden en workshops werken vrouwen met elkaar en met de steun van professionals aan een positief zelfbeeld.
Contactpersoon: Sophia A-Tjak Hiwat
E-mail: congada23@hotmail.com
https://stichtingcongada.wordpress.com/