Woensdag 17 januari was het SPE op bezoek bij ‘theater maakt werk’, een project van Papiapodia. In dit programma begeleidt Sharynne Martijn Amsterdamse vrouwen in hun weg naar de arbeidsmarkt. Gedurende vijf maanden zijn er maandelijkse bijeenkomsten, daarnaast houden Sharynne en de deelnemers contact via WhatsApp en mail. 2018-01-17-PHOTO-00000003

Woensdag was de tweede bijeenkomst en gingen de vrouwen aan de slag met hun eigen introductie- en presentatievaardigheden. Dit deden zij aan de hand van een rollenspel onder begeleiding van theaterwetenschapper Rosalie Fleuren. De drie vrouwen die geïnteresseerd zijn in werken als taxi hostess/chauffeur, speelden taxiritten na in de auto. Ook speelden de vier vrouwen een situatie na waarin ze zich staande moesten houden tegenover een “pocher”.

2018-01-17-PHOTO-00000004

Na het rollenspel was er een empowerment toespraak van Fatima Ouahou van stichting Malak waarin zij haar persoonlijke verhaal deelde. Ze vertelde over de moeilijkheden die zij als migrantenvrouw tegen is gekomen en hoe zij hiermee om is gegaan. Fatima benadrukte dat het niet makkelijk is als vrouw naar een ander land te emigreren maar dat het belangrijk is om door te zetten en niet bang te zijn om anderen om hulp te vragen. Een mooie boodschap aan deze dappere vrouwen.

Niet alleen voor de vrouwen was het een leerzame dag; door naar de verhalen van de vrouwen te luisteren werd duidelijk dat onzekerheid over de beheersing van het Nederlands een belangrijke belemmering voor ze is. Ook Fatima benadrukte dat het allemaal begint met het leren van de taal.

Ben of ken je een vrouw die ook graag mee zou doen aan ‘theater maakt werk’? Er is nog plek om aan te sluiten bij laatste drie maanden van het project.

Annmelden
Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar: papiapodia@gmail.com

Voor meer informatie over ‘Theater Maakt Werk’, klik hier.