Op 28 april zijn wij op bezoek geweest bij de Kids van Amsterdam Oost voor hun project I AM. Met dit project willen zij meiden en vrouwen sterker en bewust maken van het effect van hun eigen lichaamstaal. De problemen die tijdens dit project centraal staan zijn onzekerheid, negatief zelfbeeld en geen eigenwaarde hebben. Aan het eind van dit project is het de bedoeling dat de deelneemsters eigen keuzes kunnen maken en achter hun beslissing staan, een geen woorden maar daden mentaliteit hebben, geen misbruik van zich laten maken, sterke vrouwen binnen deze maatschappij worden, trots zijn op zichzelf en bewust zijn van hun persoonlijke kracht. Om dit te bereiken hebben ze onder andere een les gehad van een psycholoog.

Het SPE was te gast bij de laatste les van de driedelige workshopserie gegeven door Freakz Du Artz. Hij is tattoo artist, hair artist en fashion designer. Voor deze workshop hadden alle meiden een jas meegenomen. Hier gingen ze een print voor te ontwerpen en deze er later ook zelf op schilderen. De meesten gingen de jas zelf dragen maar twee van de vrouwen maakten ze voor hun dochtertjes. De meiden vertelden hoe ze tijdens de eerste les vooral bezig waren geweest met het ontwerp voor de jas en de betekenis erachter. Zo schilderde 1 vrouw zichzelf met haar afro op de achterkant van haar jas, omdat ze trots was op haar afkomst en haar haar.

Zowel de begeleider vanuit de Kids van Amsterdam Oost als de artiest vertelden hoe ze een ontwikkeling bij de meiden gezien hadden.

‘’Aan het begin waren de meiden nog onzeker over hun ontwerp en vroegen ze veel feedback van FreakzDuArtz, maar als ik ze nu zie dan zie ik dat ze zeker zijn van hun design. Ze komen met eigen ideeën en dat is zo’n verschil met de eerste les’’.

Met het vertrouwen in hun ontwerp groeide ook het vertrouwen in henzelf.