Binnen het speerpunt Arbeid & Zorg 2022 heeft Crea Community het project ‘Laagdrempelige & kleinschalige ondernemers training’ uitgevoerd. Met dit project heeft Crea Community als doel kwetsbare vrouwen basisvaardigheden en expertise rondom ondernemen aan te leren, om zo financiële onafhankelijkheid te stimuleren en de sociale positie van deze vrouwen te versterken. Op 21 Februari ging het SPE op bezoek bij één van de activiteiten die in het teken stond van het onderscheiden van de missie en visie van je bedrijf.  

De bijeenkomst 

Clea van Crea Community gaf een uitleg over de missie en visie van een onderneming en hier gingen de deelnemers vervolgens zelfstandig mee aan de slag. Er ontstonden gesprekken over het uitdenken en onderscheiden van deze twee ingewikkelde concepten. En vrouwen wisten hun ideeën op papier te zetten. 

Door de ondernemerstrainingen van Crea Community maakte veel deelnemers een grote slag in hun professionalisering. De vrouwen zien het belang van zelfstandigheid, succesvol samenwerken met partners en klantgerichtheid in. Wat de trainingen van Crea Community speciaal maakt is dat de focus niet alleen op de praktische kant van onderneming ligt, maar ook op persoonlijk groei van de deelnemers. Crea Community geeft de deelnemers een kans om uit hun schulp te kruipen, een zelfverzekerd gezicht van hun bedrijf te worden en financieel onafhankelijk te worden. 

Achtergrond  

Door taalachterstand en (het ontbreken van) opleiding durven veel vrouwen die willen ondernemen deze stap vaak niet te zetten. Wat jammer is, want ondernemen kan voor veel vrouwen een stap naar financiële onafhankelijkheid zijn. Met dit project wil Crea Community deze vrouwen in hun kracht zetten en hen de praktische tools en ondersteuning geven om de ondernemersdroom waar te maken en zo bij te dragen aan de zelfredzaamheid van deze vrouwen.