Speerpunt Economische Zelfstandigheid

Op 28 oktober was de laatste beslisbijeenkomst van 2016 en stond in het teken van Economische Zelfstandigheid. 12 Amsterdamse organisaties hebben hun projectplan gepresenteerd. Deze plannen zijn beoordeeld door zowel de aanwezige organisaties als door de jury. Deze bestond deze keer uit Fatma Özgümüs (directeur Vluchtelingen Organisaties Nederland), Ernestine Comvalius (directeur Bijlmerpark Theater) en Els van Schijndel (Vrijwilligerscentrale Amsterdam).

Het was een inspirerende ochtend vol met mooie presentaties. Elke organisatie kreeg 5 minuten de tijd om haar project te presenteren en 5 minuten voor vragen uit het publiek. Het SPE is blij om te zien dat deze projectplannen net zo divers zijn als de organisaties! Zo wordt er ingezet op digitale participatie, participeren vrouwen door aan de slag te gaan in de horeca, maar is er ook aandacht voor de participatie van jonge Amsterdamse meiden.

Na heftig beraad van de jury en de optelling van de stemmen van de aanwezige organisaties, hebben we uiteindelijk 6 organisaties blij kunnen maken! Wij feliciteren Stichting Congada, Iftin, Buurtvrouwennetwerk Gaasperdam, ADE Eritrea, Urban Improv en Synchroon Plus en weten zeker dat jullie van jullie project een groot succes zullen gaan maken!

Wij wensen de organisaties veel succes bij de uitvoering van hun project en wij horen heel graag wanneer we langs kunnen komen om de mooie plannen in de praktijk te zien!