Bij het vrijheidsbeeld op de Dam ontmoeten we elkaar voor een Black Heritage Tour. Oprichter Jennifer Tosch en gids Ashaki namen ons eerst te voet mee langs het verborgen koloniale verleden van Amsterdam. Daarna gingen we per boot langs onder andere het Scheepvaartsmuseum, de Gouden Bocht en het Waterlooplein. Op meer dan 100 plekken in de stad zijn sporen van het koloniale verleden te vinden. Via onderzoek worden steeds meer plekken en verhalen van dit verleden gevonden en hoopt Jennifer de verhalen steeds meer te kunnen uitbreiden.

Na deze zeer interessante tocht werden we afgezet op het Oosterdokseiland voor een heerlijke lunch in de OBA en de workshop van Ayse Caliskan (covrs.nl) over het gebruik van social media. Ayse spitste zich toe op het gebruik van Facebook. Facebook kun je prima zakelijk inzetten, maar je moet wel nadenken over het doel wat je wilt bereiken.

Enkele tips van Ayse voor het zakelijk gebruik op facebook:

  • Privacy is heel belangrijk, dus check al je instellingen en zet niet al je persoonlijke informatie online
  • Veiligheid is minstens net zo belangrijk, zorg daarom voor een sterk wachtwoord en gebruik alleen computers die goed beveiligd zijn
  • Gebruik geen ongepaste foto en pas op je taalgebruik
  • Wees selectief wie je als vriend accepteert
  • Berichten met een foto of beeld (live feed) zijn populair
  • Facebookadvertenties zijn erg bewerkelijk en kosten veel geld, na het instellen van een advertentie kun je het beste blijven monitoren en bijstellen hoe het gaat.

Gemeente Amsterdam