Vrijwilligersacademie Amsterdam

De Vrijwilligersacademie werkt vanuit een netwerk van partnerorganisaties aan het versterken van de informele zorg in Amsterdam. De Vrijwilligersacademie geeft met partnerorganisaties professionele trainingen aan Amsterdamse vrijwilligers in zorg en welzijn. Vrijwilligers kunnen zich oriënteren op vrijwilligerswerk, vaardigheden ontwikkelen en kennis vergroten in trainingen, themabijeenkomsten en masterclasses.

Ontdek je persoonlijke kracht

De Vrijwilligersacademie biedt veel mogelijkheden om – door de combinatie van vrijwilligerswerk en training bij de Vrijwilligersacademie – vaardigheden te ontwikkelen en kennis te verdiepen.

Oriëntatie en coaching; gratis aanbod

Veel mensen willen zich graag inzetten voor anderen. Hoe weet je wat bij jou past en waar je geschikt voor bent? De Vrijwilligersacademie helpt bij oriëntatie en het maken van een keuze. Onze coaches zijn vrijwilliger én coach. Zij helpen je bij het beantwoorden van de vraag: Wie ben ik en wat past bij mij? Iets anders is onze digitale oriëntatietraining: onder begeleiding van een coach leer je via e-mail welk vrijwilligerswerk bij je past.

Van beginner tot gevorderde

De Vrijwilligersacademie Amsterdam verzorgt voor nieuwe vrijwilligers basistrainingen. Deze trainingen geven vrijwilligers een goede basis om hun werk te doen. Belangrijk onderdeel van de basistrainingen is het uitwisselen van ervaringen en gedachten, het bespreken van dilemma’s en het oefenen van vaardigheden. Wie al langer werkt als vrijwilliger, maar extra kennis en vaardigheden wil opdoen, kan zich opgeven voor vervolg- en verdiepingsbijeenkomsten. Het doel van verdiepingsbijeenkomsten – door onze partnerorganisaties ingevuld – is om vrijwilligers breder te informeren over uiteenlopende onderwerpen. Bovendien ontmoeten zij tijdens de bijeenkomsten interessante medecursisten met wie ze ervaringen, indrukken en kennis kunnen delen.

Vrijwilligersacademie = netwerk kennis delen

De Vrijwilligersacademie werkt vanuit het principe van kennis delen en neemt graag een verbindende rol. Door de samenwerking met en tussen partnerorganisaties, die de basis is voor het programma van de Vrijwilligersacademie, verbindt de Vrijwilligersacademie niet alleen kennis maar ook organisaties. Tevens is het mogelijk om in company tegen geringe niet commerciële tarieven trainingen op maat te ontwikkelen en uit te voeren.

vwa

Contactpersoon: Karin Hanekroot

E-mail: info@vrijwilligersacademie.net

Facebook: www.facebook.com/Vrijwilligersacademie-Amsterdam-259679624077761/

Keizersgracht 340
Amsterdam 1016 EZ NH NL
Plan je route