Trans United Nederland

transunitednederland@outlook.com
In oktober 2013 werd Trans United opgericht. Een groep voor transgenders die werkt aan zichtbaarheid van de multiculturele transgender community in Nederland.
Het is de eerste keer dat er een dergelijke groep actief is namens het COC NL en Transvisie. Daarmee maken we werk van de T in LHBT. De T is de laatste in deze afkorting, maar daar komt verandering in als het aan ons ligt.
De laatste jaren is er steeds meer aandacht gekomen voor transgenders en de uitdagingen en problematiek waar zij mee te maken hebben. Het is een groep die steeds meer zichtbaar wordt in de media, en met Trans United willen wij gebruik maken van deze toenemende aandacht.

Wat doen wij?

Trans-United is een platform bedoeld voor transgenders met een bi-culturele achtergrond. Door diverse workshops aan te bieden met diverse thema’s doelgericht zijn op het informeren, stimuleren en het weerbaar maken van de deelnemers zowel verbaal als non verbaal.

Verder richt Trans-United zijn op het zichtbaar en het bespreekbaar maken van het Trans-Community in Nederland. Want de zichtbaarheid van transgenders kan volgens ons nog meer en beter worden. Wij werken van binnen naar buiten. Dat wil zeggen: de onzichtbaarheid van transgenders is voor een groot deel te er danken aan transgenders zelf: er is nog veel schaamte, waardoor er weinig sociale contacten zijn, wat weer zorgt voor isolement bij velen. Door te werken aan onze eigen weerbaarheid kunnen wij anderen motiveren om zichtbaar te zijn.
De activiteiten die door Trans-United organiseerd worden bestaan, vooral uit: informatieve/ empowerment bijeenkomsten en workshops.