Stichting Synchroon Plus Int

Stichting Synchroon Plus Int. zorgt ervoor dat mensen digitaal kunnen participeren door cursussen op het gebied van computeren, internetten en Nederlands leren aan te bieden. Ook zijn er speciale cursussen voor ouders, waarin zij kunnen leren hoe een computer werkt en waar hun kinderen – wiens leven zich vaak in een digitale wereld afspeelt – mee bezig zijn. Wat dit project zo bijzonder maakt is het onderdeel “leren werken met Magister”, een systeem waarin ouders onder andere de schoolresultaten van hun kind kunt volgen.

Cursussen richten zich onder andere op het werken met e-mail, social media, het gebruik van uw DigiD, internetbankieren en Microsoft Office, bijvoorbeeld Word.

Bovendien worden de computer cursussen, als daar behoefte aan is, voorafgegaan door laagdrempelige Nederlandse taalles.

Synchroon Plus Int. leert mensen werken met een computer in een vertrouwde omgeving. De oprichter van Synchroon Plus Int., Rita Mening, zegt hierover: ‘Het doel is om mensen uit hun isolement te halen en misschien leidt het tot een goede aansluiting op de arbeidsmarkt. Daarnaast is het goed dat hun kinderen zien dat hun vader of moeder wel degelijk op een computer kan werken’,

Contactpersoon: Rita Menig

E-mail: synchroonplus@gmail.com

 

Bijlmerdreef 1301
Amsterdam-Zuidoost 1103 TV NH NL
Plan je route