Stichting Katilim

Stichting Katilim werd opgericht in 2007. Deze is gekozen omdat Katilim in het Turks: ‘Meedoen!” betekent. De doelstelling van de stichting is het bevorderen van participatie, emancipatie en onderwijs voor allochtonen en verder het verrichten van alle handelingen die daarmee verband houden of daartoe bevorderlijk zijn. De stichting doet dit door het geven van adviezen, cursussen en voorlichting.. Voorts wil de stichting de ontwikkelingen op die terreinen onderzoeken om daarmee haar bijdrage te leveren aan de participatie, emancipatie en onderwijs voor allochtone Nederlanders. Specifieke doelgroepen daarbinnen zoals vrouwen en LHBTI’ers, vormen daarbij een belangrijk focuspunt.

‘Ik ben Turkse en ik ben Lesbisch’

Lesbische Turkse vrouwen ondervinden naast problemen die hun identiteit in het algemeen met zich meebrengt, ook problemen binnen hun eigen gemeenschap. Die variëren van compleet verzwijgen van homoseksualiteit tot het bestempelen daarvan als een ziekte.
In 2014 heeft de stichting twee projecten opgezet rondom lesbische vrouwen van diverse afkomst. Het eerste project is op 21 september 2014 in Amsterdam en op 5 oktober in Amersfoort gepresenteerd. Bij de eerste bijeenkomst nam wethouder S. Kukenheim het eerste exemplaar van het boekje “Ik ben Turkse en ik ben lesbisch” in ontvangst.

Contactpersoon: Gülseren Eksik

E-mail: info@katilim.nl of pattipilohy@katilim.nl of vanhoeven@katilim.nl

Jisperveldstraat 73
Amsterdam 1024 AC NH NL
Plan je route