Our Bodies Our Voice

Stichting Our Bodies Our Voice heeft als doel om meer bewustzijn te creëren over seksueel geweld en om de consent cultuur op universiteiten in Nederland te transformeren, om zo een veiligere omgeving voor studenten en werknemers te creëren. We geloven in het belang van het bevorderen van empathische vaardigheden, actief luisteren en kritische introspectie in zowel persoonlijke als professionele levens.

 

Onze organisatie werkt aan vier aspecten:

  • We geven workshops en trainingen aan werknemers, studenten en studentenverenigingen. Door middel van onze workshops bieden wij middelen om sociale veiligheid te verbeteren en veiligere plekken te creëren om intieme discussies over houdingen tegenover seks, grenzen en consent te kunnen houden.
  • We zorgen voor betrekking van de gemeenschap over dit onderwerp door ‘peer educator’ trainingssessies te organiseren en onze eigen studentenraden, die de leiding hebben over de bewustwordingscampagnes.
  • We bieden instituten en verenigingen advies over projecten en beleidswerk.
  • We houden niet-therapeutische steungroepen voor overlevenden van seksueel geweld, genaamde ‘CARE’, in samenwerking met The Safo Space en Anesteia Tsagkalidou.

Ons werk kenmerkt zich door onze manier van lesgeven, waarin zowel het praktisch trainen van vaardigheden als het interactieve individuele- en groepswerk naar voren komt om zo verborgen culturele en sociale normen te identificeren. We geven deelnemers kennis over wat zij kunnen doen om overlevenden te ondersteunen en om te helpen het stigma rondom seksueel geweld te ontmantelen, en we bieden methoden voor het verbeteren van sociale veiligheid binnen verschillende groepen, zoals studentenverenigingen en studentenraden.

 

 

Bezoek onze website om meer te weten te komen over onze organisatie: ourbodies-ourvoice.com

Om met ons contact op te nemen, kunt u ons in het Engels mailen op ourbodies.ourvoice@gmail.com