Moedernetwerk

Moedernetwerk ´duizend en één kracht´ is een netwerk voor en door moeders met een kind met een lichamelijke en/of geestelijke beperking. Het belangrijkste doel van het Moedernetwerk is het versterken van de positie van moeders met een kind met een beperking. De zorg voor een kind met een beperking kan erg zwaar zijn, vooral als veel van deze zorg op de schouders van de moeder terechtkomen. Het Moedernetwerk kan in de eerste plaats veel steun geven door ruimte te bieden aan de moeders om met elkaar in contact te komen.

Het Moedernetwerk heeft zich als doel gesteld om moeders te helpen antwoord te vinden op de vragen die zij hebben, maar niet weet waar ze daarmee terecht kunnen. Het Moedernetwerk is bekend met de verschillende voorzieningen voor kinderen met een beperking, en probeert moeders hierover uitgebreid te informeren. Met deze informatie kunnen moeders zelf hun weg kunnen vinden naar de juiste ondersteuning. Denk hierbij aan het regelen van zorg op maat of de keuze van een geschikte school, maar zeker ook in het vinden van deskundige hulpverleners.

Moeders die deelnemen aan het Moedernetwerk geven aan dat zij zich hierdoor zelfverzekerder en minder eenzaam voelen, Het gevoel begrepen te worden door de andere moeders en deel uit te maken van een groep lotgenoten wordt door hen als zeer prettig ervaren.

Contactpersoon: Leila Badaou

E-mail: info@hetmoedernetwerk.nl
Telefoon: 06-24173955