eVa & adaM Participatiecentrum Amsterdam Noord

Het participatiecentrum eVa & Adam is er voor vrouwen en mannen, die graag actief willen zijn in hun buurt, wijk of stadsdeel, voor vrouwen en mannen die graag willen leren en vooruit willen komen, voor vrouwen en mannen die graag de stap naar een vrijwillige of betaalde baan willen maken.

Wie gemotiveerd is en ondersteuning nodig heeft kan in het centrum terecht voor allerlei informatie, advies, trainingen en begeleiding. Maar je moet het uiteindelijk wel zelf doen. De tijd dat er van alles voor je geregeld wordt is voorbij. Van deelnemers wordt verwacht dat zij participeren en zelf de regie nemen over hun eigen leven. Het doel van eVa & adaM is de deelnemende vrouwen en mannen daarbij te ondersteunen.

Tot 2012 was de naam van het centrum eVa en alleen gericht op vrouwenparticipatie, echter zoals dat wel vaker gaat: waar de vrouwen succesvol zijn, volgen de mannen vanzelf. Dus is het sinds 2012 eVa + adaM. Het centrum ondersteunt de mannen in A’dam Noord net zo hard bij het actief deelnemen aan en het vinden van hun weg in de maatschappij.

eVa & adaM is een netwerkorganisatie en werkt met veel partners samen. Bijvoorbeeld met het DWI en UWV om de stap naar de arbeidsmarkt voor wederzijdse klanten kort te sluiten. Of met Combiwel (welzijn) en Doras (maatschappelijke dienstverlening) om mensen door te verwijzen die behoefte hebben aan een zorg- of welzijnsaanbod. Daarnaast biedt eVa & adaM na een brede intake, eigen trajecten aan. Een traject duurt maximaal 3 maanden en kan uit diverse onderdelen, zoals:

  • Bijeenkomsten over taal en werk
  • Bijeenkomsten over communicatievaardigheden
  • Bijeenkomsten over beroepenoriëntatie
  • Bijeenkomsten over Assertiviteit
  • CV training
  • Sollicitatietraining

eva_adam

E-mail: eva.adam@civicamsterdam.nl

Postadres: Nachtegaalstraat 157, 1021 EZ Amsterdam

Havikslaan 22
Amsterdam 1021 EK NH NL
Plan je route