Andishe

Stichting Andishe is een stichting opgezet door Iraniërs voor Iraniërs in Nederland.
Andishe streeft naar het bevorderen van wederzijds respect en het integreren van met name Farsi sprekende, in Nederland woonachtige Iraniërs, met de overige Nederlanders en andere culturen. “Farsi” is de verzamelnaam voor de taal die gesproken wordt in onder andere Iran. Andishe wil daarbij zo neutraal en sociaal mogelijk te blijven zonder politiek of religieus oogmerk.

Andishe biedt ook een inloop/opvanghuis voor met name ouderen, maar ook voor een ieder die behoefte heeft aan een gesprek of hulp of gewoon voor een kopje koffie of een kletspraatje.

Andishe organiseert ook regelmatig themamiddagen rondom gezondheid, wet- en regelgeving, sport etc.. Op dat soort middagen nodigen zij een Farsi/Nederlands sprekende gastspreker uit (dat kan een arts, specialist, advocaat of iemand uit de sportwereld zijn) aan wie bezoekers vervolgens vragen kunnen stellen. Natuurlijk verwelkomen zij ook niet-Farsi sprekende bezoekers om deel te nemen aan deze middagen. De cursusleiders/gastprekers spreken allen Nederlands zodat er bij aanwezigheid van niet-Iraniërs gewoon wordt overgestapt naar het Nederlands.

andisheLogoNS_0

Contactpersoon: Shahnaz Shahbazi

E-mail: st_andishe@yahoo.com

Beemsterstraat 491
Amsterdam 1024 BE NH NL
Plan je route