Adelheid+Zina

Als theatraal laboratorium beweegt Adelheid+Zina zich van de wijk naar het centrum van de stad en, van het establishment, terug de wijk in. Haar repertoire bestaat uit levensverhalen die ze raapt, haar podium is de straat, de wereld haar speelveld.

Als nomadisch gezelschap trekken we van ontmoeting naar ontmoeting: dat is het leven. Niet de wijken in om ons eigen kunstje te doen, maar werken in, met en vanuit gemeenschappen om vastzettende systemen te laten verdampen. Genieten van het samenwerken met onze roedels van wijkbewoners die ons altijd blijven omringen en ontstaan zijn vanuit ons Wijkatelier in Broedplaats De Vlugt in Amsterdam Slotermeer. Hier houden we koffieochtenden voor de buurt met voorlichtingen over onderwerpen die er leven, zoals mantelzorg en Alzheimer. Of we vertonen er films om gesprekken op gang te brengen over seksualiteit en intimiteit, speciaal voor vrouwen. Ook Ik Ontmoet Mij, een training gebaseerd op emotioneel lichaamswerk, vindt haar plek onder onze hoede. Deze methodiek helpt mannen en vrouwen met een migrantenachtergrond weer samen te vallen met zichzelf.

Met producties als WijkSafari’s, De Oversteek, Wijkjury’s hebben we een groot netwerk opgebouwd dat zich uitstrekt over alle stadsdelen van Amsterdam en waarin iedereen welkom is en talentontwikkeling aan de orde van de dag is.

E-mail: info@AdelheidZina.nl

Kantooradres: Herenmarkt 10-3, 1013 ED Amsterdam

Wijkadres: Broedplaats De Vlugt | Burgemeester de Vlugtlaan 125, 1063 BJ Amsterdam

Burgemeester de Vlugtlaan 125
Amsterdam 1063 BJ NL
Plan je route