EVA bij de Amsterdamse vrouwenorganisaties

Voor veel vrouwen vormt de Nederlandse taal een drempel om mee te kunnen doen in de maatschappij op een manier die zij graag willen. Amsterdamse vrouwenorganisaties helpen dagelijks vrouwen in Amsterdam om deze belemmeringen weg te nemen. De aanpak EVA helpt hierbij. De aanpak is er voor vrouwen die hun basisvaardigheden willen verbeteren en motiveert vrouwen om aan de slag te gaan. Vrouwenorganisaties die hun aanbod willen versterken kunnen ervan gebruikmaken.

Taal en coaching

Als organisatie krijg je middelen in handen om de vrouwen te ondersteunen in het zetten van stappen richting (vrijwilligers)werk of het verbeteren van de taalvaardigheden. Deze middelen bestaan uit onder andere: advies, kwalitatief hoogwaardig lesmateriaal, ondersteuning van een taalinhoudelijke professional, trainingen voor je vrijwilligers.

Maar niet alleen taal is een belemmering. De lesmaterialen en werkwijze van de aanpak EVA kunnen ook gebruikt worden door organisaties die zich richten op coachen richting werk, vrouwen in hun kracht zetten, het (preventief) aandacht besteden aan schulden en de thuisadministratie. En je wordt onderdeel van een netwerk in de stad die je kan helpen om je aanbod te verbeteren.

Aan de slag met evaenik.nl

Begeleid jij vrouwen in hun taal, reken, of computervaardigheden? Of coach jij vrouwen op een andere manier in de vaardigheden die nodig zijn om te participeren? Dan is EVA een aanpak die jouw organisatie kan helpen. Kijk ook eens op evaenik.nl. Hier zijn allerlei digitale oefeningen verzameld. Zo kunnen vrouwen er oefenen met solliciteren via Werk ze! Het is kosteloos en je kunt direct beginnen.

Meedoen?

Biedt jouw organisatie lessen of coaching aan vrouwen? Dan kan de aanpak EVA jouw lessen versterken door de vrijwilligers te trainen en door lesmateriaal (werkboeken) beschikbaar te stellen. De aanpak EVA wordt aangeboden door Stichting Lezen & Schrijven. De stichting is partner van het SPE.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Khadija Bentaher via kbentaher@lezenenschrijven.nl of 06 – 165 221 46.
Neem ook een kijkje op onze website.