21 juni 2017 | Rubia Stella | Lunch met expats

 
De ochtend op 21 juni begon voor Leila en Norah van het SPE anders dan normaal. In plaats van de trein naar het SPE kantoor, spraken we af in het Amstelpark. Rubia Stella organiseerde hier haar jaarlijkse uitje met de expats die zij Nederlands les geeft.

Om fit te blijven werd er een half uur aerobics gedaan onder leiding van Judy. Hierna was het de beurt aan Norah om te vertellen over de werkzaamheden van het SPE en hoe het SPE ook expat vrouwen kan helpen. Uit de gesprekken met de vrouwen werden paar dingen heel duidelijk.

– Veel expat vrouwen voelen zich eenzaam. Vaak hebben zij in hun moederland gestudeerd en hebben ze jaren gewerkt. Nu zijn ze meegekomen met hun man en verandert hun leven enorm. Van een carrièrevrouw, worden ze huisvrouw. Daarnaast hebben zij geen sociaal netwerk.
– Veel expats leren geen Nederlands, omdat ze goed Engels spreken. Met iedereen die ze ontmoeten spreken ze Engels. Hierdoor wordt hun Nederlands niet beter.
– Werk vinden in Nederland is voor iedereen moeilijk; ook voor expats. Daarnaast is er weinig hulp beschikbaar voor de vrouwen, omdat ze in principe na een paar jaar weer naar een nieuwe plek vertrekken.

rubia

Rubia Stella

 
Rubia heeft jarenlange ervaring als trainer, coach en docente Nederlands aan expats. Ben je ook als expat in Nederland en wil je ook Nederlands leren? Rubia geeft groepslessen en privéles in Buitenveldert en de Rivierenbuurt. Voor informatie kijk je op haar Facebookpagina.

Rubia Stella
Rubia Stella Dutch Conversation Lessons
rubia.conversationlesson@gmail.com