Op 7 juli was Amy van het SPE op bezoek bij Stichting Congada. Op deze dag vond de diploma-uitreiking plaats van de dames die de cursus sociale hygiëne succesvol hadden afgerond. Het SPE had de eer de diploma’s te mogen uitreiken.

 
Stichting Congada zet zich in voor vrouwen met chronische gezondheidsproblemen. Dit doen zij door gezamenlijke activiteiten te organiseren met extra aandacht voor de behoeften van vrouwen wiens gezondheid soms in de weg zit. Zo zijn sommige vrouwen minder mobiel of niet altijd beschikbaar. Sophia, de drijvende kracht achter Congada, begrijpt dit als ervaringsdeskundige maar al te goed.

 
Een groot onderdeel van het samenzijn bij Congada is samen koken en samen eten. Er is veel keukentalent binnen de stichting en er valt van alles te leren. De dames van Congada koken niet alleen voor elkaar maar ook voor externe opdrachtgevers. Met deze cateringopdrachten kunnen zij weer een deel van hun activiteiten betalen. Voor deze opdrachten is het noodzakelijk dat er personen binnen de stichting zijn die hun sociale hygiëne certificaat hebben. Stichting Congada heeft daarom een project opgezet waarbij zij een cursus sociale hygiëne met begeleiding aanboden. Maar liefst 70% van de vrouwen in hun groep is geslaagd voor het examen! Zij kregen op deze dag hun certificaat uitgereikt. Natuurlijk werd dit mooie resultaat de rest van de middag gevierd met heerlijke hapjes.

 
Wij willen de dames van Congada hartelijk feliciteren en wensen hen veel succes met de komende cateringopdrachten!

 

Stichting Congada
Stichting Congada ondersteunt vrouwen met een chronische aandoening en vrouwen die kampen met overgewicht. Bovendien is Stichting Congada er voor vrouwen die zelfstandig, zelfverzekerd en zelfredzaam willen zijn, ongeacht kleur, afkomst of religie. Via activiteiten, dagbesteding, informatieavonden en workshops werken vrouwen met elkaar en met de steun van professionals aan een positief zelfbeeld.

 
Contactpersoon: Sophia A-Tjak Hiwat
E-mail: congada23@hotmail.com
https://stichtingcongada.wordpress.com/