Het project Van Droom Naar Werkelijkheid heeft als doel vrouwen te motiveren en de kennis te geven om te gaan ondernemen. Daarom kwam Ilitso Veldwachter tijdens de bijeenkomst op 1 maart een training geven over assertiviteit en de manier waarop je jezelf en jouw product presenteert.

De training begon met een opdracht waarbij iedere deelnemer moest vertellen waar zij voor staat door middel van een aantal gekozen foto’s.

‘’Ik heb gekozen voor een klok en voor geld. De klok symboliseert voor mij tijd en dan vooral dat de tijd heeft stilgestaan. Ik had enorm het gevoel vast te zitten. Maar ik wil ook graag verder en dat is waar het geld voor staat. Ik ben klaar om weer mijn eigen geld te verdienen.’’

Dit was een redenering die bij veel vrouwen terug kwam. Zij hadden vaak het gevoel vast te zitten in bepaalde routines hadden het gevoel dat ze klaar waren om hiervan los te breken. Allemaal vertelden ze hoe ze de wens hadden om door middel van zelfstandig werken hun droom te realiseren en dat dit de reden was dat ze bij Sophia van Congada terecht gekomen waren.

Het was een positieve en inspirerende bijeenkomst. De vrouwen vertelden met passie over de bedrijven die ze op wilden zetten. De training speelde in op het verhaal van de vrouwen. Ilitso leerde de vrouwen om tot de kern te komen van hun visie. 

Waarom wil je dit doen? Wat maakt dit belangrijk voor je? Door een duidelijk antwoord op deze vragen te formuleren konden de vrouwen hun unieke visie beter duidelijk maken.

Na afloop spraken we nog met Sophia. Ze vertelde over de positieve impact van het project op de vrouwen, over hoe ze de motivatie van de vrouwen keer op keer ziet groeien.  Ze ziet zoveel potentie in de groep. Het viel Sophia echter wel op dat het onderwerp financiën extra aandacht verdient. Voor veel vrouwen bleek dit zowel op persoonlijk- als op bedrijfsadministratie niveau lastig. Daarom heeft ze besloten om een extra bijeenkomst aan dit onderwerp te wijden.