Het speerpunt seksuele diversiteit richt zich op alle LBTQ+ vrouwen in Amsterdam. LBTQ+ betekent alle lesbische, biseksuele, transgender en queer vrouwen.

Deze vrouwen kunnen tegen veel verschillende problemen aan lopen. Zo kan het zijn dat een vrouw niet eerlijk durft te vertellen aan familie of de omgeving wie ze is. Ook kan het zijn dat deze omgeving niet wil dat een vrouw gevoelens heeft voor een andere vrouw. Hierdoor leven veel jonge meiden en vrouwen een dubbelleven. Dit kan er voor zorgen dat vrouwen bang zijn, eenzaam zijn en zich depressief voelen. De problemen van de vrouwen oplossen is niet makkelijk. Daarom kunnen organisaties die een project op willen zetten dat gaat over LBT, gefinancierd worden via het SPE. Dit kunnen projecten zijn die zich richten op vrouwen, maar ook op bijvoorbeeld ouders om zo taboe thema’s te bespreken.

Aanvragen moeten voldoen aan onze criteria, lees deze goed door voor je aan de slag gaat. Voldoet het plan aan de criteria? Volg dan het stappenplan en dien een aanvraag in door een ingevuld aanvraagformulier  te mailen naar info@spe-amsterdam.nl. Gebruik de basishandleiding budget uit het speerpuntbudget aanvragen ter ondersteuning.