Vrouwenrechtswinkel Amsterdam

De Vrouwenrechtswinkel Amsterdam is in september 2021 opgericht door de Amsterdam Law Hub (Universiteit van Amsterdam), Bureau Clara Wichmann en de Gemeente Amsterdam en is hiermee de allereerste Vrouwenrechtswinkel van de hoofdstad.

Uit onderzoek blijkt dat vrouwen vaker financieel afhankelijk zijn, gemiddeld lagere lonen verdienen dan mannen, meer zorgtaken hebben en vaker te maken krijgen met seksueel geweld of (straat)intimidatie. Er is nog steeds veel ongelijkheid tussen vrouwen en mannen, terwijl ieder mens gelijke kansen behoeft om tot gelijke rechten te kunnen komen. Zo kunnen taal- en opleiding barrières een rol spelen in het zoeken naar juridische oplossingen waar deze er wel kunnen zijn.

Bij de Vrouwenrechtswinkel kunnen vrouwen terecht met al hun juridische vragen of met vragen waarvan zij vermoeden dat het een juridische component zou kunnen hebben. Juridisch adviseurs geven gratis juridisch advies op maat. Zij zijn rechtenstudenten die worden ondersteund door een juridisch expert en een groeiend netwerk van aan de rechtswinkel verbonden advocaten.

Vrouwen die juridische hulp zoeken kunnen binnenlopen tijdens spreekuren of online of telefonisch een afspraak maken.

 

Contactpersonen: Sarah Jeddaoui en Susan Leclercq

Email: info@vrouwenrechtswinkelamsterdam.nl

Adres: Bos en Lommerweg 385, 1061 DH Amsterdam