Centrum Seksueel Geweld Amsterdam-Amstelland

Wat wij doen

Slachtoffers van aanranding of verkrachting kunnen bij het Centrum Seksueel Geweld Amsterdam-Amstelland (CSG) de hulp kunnen krijgen die ze nodig hebben. Het CSG Is een samenwerkingsverband tussen ziekenhuizen, GGD, GGZ, politie en Slachtofferhulp Nederland. Al deze professionals werken samen om specialistische forensische, medische, psychische en juridische hulp te geven.

 

Waarom

Snelle hulp kan lichamelijke en psychologische klachten voorkomen of verminderen en vergroot de kans dat een pleger veroordeeld wordt.  Doordat verschillende disciplines samenwerken in het CSG hoeft een slachtoffer niet zelf op zoek. Zo proberen wij snelle en kwalitatief hoogwaardige hulp toegankelijk te maken voor iedereen die een ongewenste seksuele ervaring heeft meegemaakt.

 

Hoe doen wij dat?

Er zijn 16 CSG’s verspreid over heel Nederland. Het CSG bij jou in de buurt is bereikbaar via het gratis telefoonnummer 0800 – 0188.Voor iedereen die belt binnen 7 dagen na een verkrachting of aanranding zijn we 24/7 bereikbaar.

Iedereen die korter dan zeven dagen geleden een aanranding, verkrachting of andere vorm van seksueel geweld heeft meegemaakt krijgt een persoonlijke begeleider  toegewezen. Zij helpt met allerlei vragen. Bijvoorbeeld: moet ik me laten testen op een soa? Heb ik therapie nodig? Kan ik een eigen advocaat krijgen?

Ben je een professional met een vraag of ben je langer geleden slachtoffer geworden, dan zullen de hulpverleners aan de telefoon proberen jouw vragen te beantwoorden en te kijken wie je verder kan helpen.

 

Telefoonnummer: 0800 – 0188

Website: www.centrumseksueelgeweld.nl

e-mail: amsterdam-amstelland@centrumseksueelgeweld.nl

Nieuwe Achtergracht 100
Amsterdam 1018 WT NL
Plan je route