Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Workshop protestborden maken tegen femicide

november 25 @ 19:30 - 21:30

  • Locatie: Atria
  • Datum: 
  • Tijd: 19:30
  • Type: Workshop

Bijna wekelijks wordt er in Nederland een vrouw slachtoffer van femicide: de moord op vrouwen omdat ze vrouw zijn. In meer dan de helft van de gevallen is de dader de (ex)partner. Deze extreme vorm van geweld moet stoppen! Daarvoor gaan wij de straat op, op 28 november tijdens het Orange the World ‘Dansen op de Dam’ protest. Geen stille tocht, maar een samenkomst waar we ons flink laten horen. Daar willen we natuurlijk niet alleen staan, maar samen met jou!

Wil jij meer te weten komen over femicide en ook alvast werken aan jouw protestbord? Kom dan naar de workshop die we samen met De Bovengrondse organiseren in de bibliotheek van Atria. Deze workshop vindt plaats op 25 november, de dag die de aftrap vormt van de 16 dagen van activisme tegen gendergeweld.

Het programma

19:15 Inloop
19:30 Start programma – Welkom door Atria en korte inleiding ‘Wat is femicide’
19:50 UN Women – Waarom ‘Dansen op de Dam’?
20:00 De Bovengrondse – Inspiratie voor een goed protestbord
20:15 Aan de slag! – Protestborden maken
21:30 Wrap-up & borrel

Wij zorgen voor diverse materialen voor het maken van een goed protestbord.

Locatie

Het evenement vindt plaats in de Bibliotheek Atria, kennisinstituut voor emancipatie en vrouwengeschiedenis aan de Vijzelstraat 20. De bibliotheek van Atria is rolstoeltoegankelijk.

R.S.V.P.

We houden ons aan het 1.5-meteradvies, waardoor er een beperkt aantal mensen aanwezig kan zijn. Wil je erbij zijn? Meld je vóór dinsdag 23 november aan via onderstaand aanmeldingsformulier, dan houden we zicht op het aantal gasten.

De workshop is een samenwerking van Atria en de Bovengrondse. Het protest ‘Dansen op de Dam’ is een samenwerking van Atria, UN Women, Emancipator, de Bovengrondse en Stem op een Vrouw.

Gegevens

Datum:
november 25
Tijd:
19:30 - 21:30

Locatie

Atria
Vijzelstraat 20
Amsterdam,