Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

WOMEN Inc. | De toekomst van de gezondheidszorg

7 maart 2016 @ 13:15 - 18:00

Let op: besloten bijeenkomst voor mensen die werkzaam zijn in de gezondheidszorg, beleidsmakers of mensen die werken bij zorgverzekeraar of in de farmaceutische industrie.

Een vrouwenlichaam verschilt wezenlijk van een mannenlichaam. En toch is de gezondheidszorg grotendeels gebaseerd op het mannelijk lichaam: in onderzoek, preventie, diagnose en behandeling. Wat is de winst van gendersensitieve gezondheidszorg voor vrouwen, mannen, zorgprofessionals en de BV Nederland?

Op maandag 7 maart 2016 brengt WOMEN Inc. tijdens een bijzonder programma alle betrokken partijen, waaronder zorgverleners, zorgverzekeraars, patiënten, farmaceuten, beleidsmakers, wetenschappers en media, bij elkaar om gezamenlijk te kijken naar de toekomst van de gezondheidszorg. U bent van harte uitgenodigd!

(H)erkenning van m/v verschillen

WOMEN Inc. zet zich, samen met de Alliantie Gender & Gezondheid, al een aantal jaren in voor gendersensitieve gezondheidszorg. De Alliantie Gender & Gezondheid is een uniek, interdisciplinair samenwerkingsverband van hoogleraren, medisch specialisten, beleidsmakers en andere zorgprofessionals. Samen met de Alliantie Gender & Gezondheid heeft WOMEN Inc. de afgelopen jaren stappen gezet in het (h)erkennen van m/v verschillen in de gezondheidszorg om de kwaliteit van zorg te verbeteren.

Hét moment om koers te zetten naar goede gezondheidszorg voor iedereen

De eerste stappen zijn gezet en dit is hét moment om samen koers te zetten naar goede gezondheidszorg voor iedereen. Wilt u weten wat de winst is van gendersensitieve gezondheidszorg voor vrouwen, mannen, zorgprofessionals en de BV Nederland? We nodigen u van harte uit om aanwezig te zijn, ervaringen uit te wisselen, inspiratie op te doen en gezamenlijk acties te formuleren voor een gendersensitieve toekomst.

Programma

Dagvoorzitter: Daphne Bunskoek

13.15 – 14.00 uur
Inloop

14.00 – 15.00 uur
Waarom moet het verschil m/v beter gemaakt worden?
Keynote: prof. dr. Pauline Meurs (voorzitter Raad voor de Volksgezondheid en Zorg)

15.15 – 16.15 uur
Subsessies: kennis en innovatie maken het verschil! Keuze uit:

  • Inspirerende talks van zorgprofessionals die het verschil maken binnen hun specialisme. Hoe doen zij dat? O.l.v. Maria Henneman
  • Wat levert het maken van m/v verschillen op? Vooruitstrevende professionals vertellen over de maatschappelijke en financiële winst van gendersensitieve gezondheidszorg. O.l.v. Diana Matroos
  • Welke toekomstige oplossingen zien innovatieve denkers op het gebied van gendersensitieve gezondheidszorg? O.l.v. Dennis Storm

16.30 – 17.15 uur
Plenaire afsluiting: hoe gaat u het verschil maken?

17.15 – 18.00 uur
Napraten en borrel

Voor deze bijeenkomst is accreditatie aangevraagd bij het Accreditatie Bureau Algemene Nascholing (ABAN).

Gegevens

Datum:
7 maart 2016
Tijd:
13:15 - 18:00
Evenement Categorie:

Organisator

WOMEN Inc.
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Corpus
Willem Einthovenstraat 1
Oegstgeest, Nederland
+ Google Maps