Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Doetank Peer – Emancipator | Emancipator café ‘Emoties de baas’

7 maart 2016 @ 19:00 - 22:00

Een man heeft toch ook het recht om zichzelf te mogen zijn?!

Tijdens de jaarwisseling zijn er in Keulen en in andere Europese steden vrouwen aangerand door mannen. Een van de mogelijke verklaringen is dat mannen stoer en onafhankelijk moeten zijn om te kunnen voldoen aan de sociale norm. Agressie en seksueel geweld is daar een extreme uiting van. De vraag is of mannen wel zichzelf mogen zijn? Mogen zij in onze maatschappij hun emoties tonen? Hoe is het voor mannen om kwetsbaar te zijn en hoe kunnen andere mensen daar het beste mee om gaan?

Wil je hier meer over weten en leren? Dan is dit Emancipator Café iets voor jou.

Programma

De avond is opgedeeld in twee delen. In het eerste deel onderzoeken we je eigen opvattingen tegenover de kwetsbaarheid van de man. In het tweede deel gaan we samen aan de slag om te leren hoe je het beste om kan gaan met de kwetsbaarheid van de man. Of je nou man of vrouw bent. Je kan een leerzame, actieve en gezellige avond verwachten. De uitwisseling van eigen verhalen en ervaringen staat centraal deze avond.

Het Emancipator Café van 7 maart is een samenwerking tussen Emancipator en Doetank PEER.

Emancipator is een organisatie dat zich inzet voor mannenemancipatie en is opgericht door Jens van Tricht. Mannenemancipatie bij Emancipator gaat over het vergroten van keuzemogelijkheden voor mannen, en recht doen aan jezelf, los van de heersende sociale normen. Ook streven de medewerkers en vrijwilligers van Emancipator bij mannenemancipatie naar nieuwe en passende vormen van man zijn en over een herwaardering van het man en vrouw zijn voor jezelf en de anderen om ons heen. Mannen- en vrouwenemancipatie gaan dus hand in hand.

Doetank PEER zet zich in voor alle vormen van sociale ongelijkheid. Dat wordt gedaan door kleine en grote acties te organiseren. Acties worden gedaan doormiddel van no-nonsense happy, activism. No-nonsense betekent dat je klein begint met het uitvoeren van grote dromen. Je kan bijvoorbeeld denken aan stickers plakken of brieven schrijven. Met happy bedoelen we dat je energie krijgt en passie hebt voor het thema en de werkwijze waar je iets aan wilt doen. Bij PEER staat het ‘doen’ centraal, wat we verstaan onder activism. Wil je meer weten over Doetank PEER kijk dan op www.doetankpeer.nl.

Waar? café de Peper. Wanneer? 7 Maart. Hoelaat? Inloop 19:00, start 19:30.

Wij stellen het op prijs als je je aanmeldt voor deze avond. Dat kan hier.

Of deel ons evenement via facebook!

Het wordt gegarandeerd een mooie, inspirerende en actieve avond!

Het Emancipator Café wordt georganiseerd door Robert Ploem (Emancipator) en Jeroen Pouw (Doetank PEER).

Never apologize for being sensitive or emotional. It’s a sign that you have big heart, and that you aren’t afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength – Brigette Nicole.

Gegevens

Datum:
7 maart 2016
Tijd:
19:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Locatie

café de Peper

Organisatoren

Doetank PEER
Emancipator