Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

We Women Foundation| Internationale vrouwendag

8 maart 2016 @ 16:00 - 18:00

8 maart is het Internationale Vrouwendag. Om dat te vieren organiseren We women Foundation, OneWorld Love en LOVA een bijzondere middag over het belang van meer vrouwen op hoge posities in maatschappelijke organisaties.

Wat voor barrières hinderen vrouwen met een diverse achtergrond als zij omhoog willen klimmen in ontwikkelingsorganisaties? En hoe kunnen we deze machtsbalans veranderen? Juist bij ontwikkelingsorganisaties, die gendergelijkheid en diversiteit hoog in het vaandel hebben staan, zie je weinig gekleurde vrouwen aan de top. Daar moet verandering in komen, maar hoe?

Onder leiding van schrijver en oprichter Kiza Magendane en van de African Students United gaan we hierover discussiëren met:

  • Amma Asante – Politicologe en Adviseur Maatschappelijke Organisaties
  • Fatumo Farah – Directeur HIRDA
  • Marina Diboma – Private Sector Specialist
  • Ama van Dantzig – Medeoprichter Dr Monk

Ben je werkzaam in de ontwikkelingssector, ben je een ambitieuze professional, activist of student met een passie voor dit onderwerp? Spread the word, deel het met je netwerk, wees welkom en discussieer mee!

Late Afternoon Dialogue “Wanted: Global Voices in Female Leadership”

Waarom deze talkshow? In de afgelopen drie decennia is het aantal ngo’s in de westerse- en ontwikkelingswereld met een focus op gendergelijkheid enorm toegenomen. Genderongelijkheid wordt als een mondiaal fenomeen gezien; over de hele wereld zijn vrouwen in topposities eerder uitzondering dan regel. De strijd voor vrouwelijk leiderschap is dus een wereldwijde strijd. Toch klinkt er kritiek vanuit de feministische en activistische hoek dat deze strijd vaak gebaseerd is op de ervaringen en ideeën van blanke, westerse vrouwen, en er weinig plaats is voor vrouwen uit ‘het zuiden’. Ngo’s hebben voornamelijk westerse mannen in hoge posities. Dat kan bijdragen aan een discours dat vrouwen generaliseert, en de stem van vrouwen uit het zuiden negeert. Terwijl we haar stem hard nodig hebben!

Aanmelden

Stuur een email naar Dominique Voskuyl: event@wewomenfoundation.org

Gegevens

Datum:
8 maart 2016
Tijd:
16:00 - 18:00
Evenement Categorie:
Site:
https://www.facebook.com/events/847167092077437/

Organisator

We Women Foundation

Locatie

UvA Oudemanhuispoort lokaal f0,01
Oudemanhuispoort 4-6
Amsterdam, Nederland
+ Google Maps