Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Voorstelling Komt een Mens bij de Dokter

15 mei 2023 @ 08:00 - 1 juni 2023 @ 17:00

In de tentoonstelling zie en lees je verhalen uit de spreekkamer. Verhalen van mensen die door schaamte, onwetendheid en verkeerde aannames lang niet altijd de zorg krijgen die ze nodig hebben. Ontmoet mensen die, hoe verschillend ze ook zijn, één ding met elkaar gemeen hebben: ze zoeken naar passende zorg.

De gezondheidszorg is van oorsprong gebaseerd op onderzoek naar het lichaam van een witte hetero man. Inmiddels weten we dat veel factoren van invloed zijn op onze gezondheid en dat deze historische kennis niet altijd op iedereen van toepassing is. Er zijn immers veel aspecten waarin we van elkaar verschillen: we zijn man, vrouw, of willen niet in een hokje gestopt worden. We voelen ons seksueel aangetrokken tot allerlei soorten mensen, juist tot een bepaalde groep of tot helemaal niemand. Verder maken we in ons leven andere dingen mee. Door deze verschillen hebben sommige groepen een groter risico op bepaalde gezondheidsklachten dan anderen.

Daarom vertellen zorgverleners Kawa, Renate, Rosanne en Annika hoe zij proberen om deze onwetendheid en aannames in de zorg te verminderen of weg te nemen. Door eigen initiatieven en zichzelf en hun collega’s dagelijks te herinneren aan het belang van inclusieve zorg, proberen zij rekening te houden met alle aspecten die ons uniek maken. Want, weten zij: we zijn wel gelijk, maar niet hetzelfde.

Meer informatie vind je op: de Tentoonstelling – Komt een mens bij de dokter

Gegevens

Begin:
15 mei 2023 @ 08:00
Einde:
1 juni 2023 @ 17:00

Organisatoren

WOMEN Inc.
COC

Locatie

Erasmus MC
Dr. Molewaterplein 40
Rotterdam, 3015 GD
+ Google Maps