Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Venzo – Webinar: van offline naar online

12 juni 2021 @ 10:00 - 12:30

In deze workshop leer je welke programma’s, tools en werkvormen er zijn, waarmee je jouw offline product een online versie kan maken.

De workshop

Sinds de uitbraak van Corona en de daarbij behorende lockdowns, is het thuiswerken en het online werken flink toegenomen. Voor de meeste mensen was en is dit even flink wennen! Vergaderingen, bijeenkomsten, trainingen, seminars en dergelijken zijn nu veelal online en het lijkt er op dat dit een blijvende trend is, omdat er ook veel voordelen van zijn. Het is echter niet voor iedereen even duidelijk hoe alles werkt, wat mogelijk is en welke programma’s er zijn. In deze workshop duiken we in de wereld van het online werken!

 

Een online bijeenkomst volgen of leiden is anders dan ‘offline’, in de fysieke ruimte. Vooral op het gebied van interactie, betrokkenheid en concentratie. Hoe blijf je, of houd je mensen voor een paar uur betrokken via en geconcentreerd voor het beeldscherm? Er zijn verschillende programma’s, tools en werkvormen waarmee je hier op kan inspelen.

Tijdens de workshop gaan we kijken naar welke verschillende online platforms en mediums er zijn. We zoomen daarbij in op een van de meeste gebruikte programma’s genaamd Zoom en kijken welke basis tools er zijn en welke werkvormen mogelijk zijn. Ook kijken we naar waarmee je rekening moet houden in de opbouw van een online programma en hoe je online energizers kan gebruiken om een actieve houding, energie en concentratie te stimuleren.

We zullen proeven aan de werkvormen door ook met elkaar te oefenen, waardoor je ook zal ervaren hoe je interactie met elkaar opbouwt.

Voor wie

Vrijwilligers, -organisaties en actieve bewoners die online bijeenkomsten moeten of willen aanbieden, die zij eerder live, offline, in de fysieke ruimte aanboden.

Resultaten

Na het volgen van deze cursus…

  • Weet je welke online programma je kan gebruiken voor verschillende doeleinden
  • Weet je hoe je Zoom en enkele basistools en werkvormen kan gebruiken
  • Weet je hoe je enkele energizers kan inzetten
  • Weet je waar je rekening mee moet houden in de opbouw van een online programma

 

Werkwijze

  • Interactieve presentatie
  • Uitwisseling
  • Oefening
Docent

Maartje Bos

Gegevens

Datum:
12 juni 2021
Tijd:
10:00 - 12:30
Site:
https://venzo.co.nl/aanbod/van-offline-naar-online-online-152/

Organisator

Venzo
Telefoon:
020-7601170
E-mail:
info@venzo.co.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Online